Hicks og Gillett kjemper om tid

Høyesterett vil kl 11.00 i dag komme med en avgjørelse som kan prege Liverpools hverdag i lang tid fremover, mens eierne håper å kunne kjøpe seg mer tid.

Tom Hicks innrømmet via sine advokater i går at han og George Gillett etter all sannsynlighet nå må selge Liverpool Football Club. Det synes imidlertid som om Texaneren prøver å utsette prosessen lengst mulig i håp om at det skal komme bedre bud på bordet.

Dommer Justice Floyd vil i dag avgjøre om Hicks og Gillett brøt de tilsagt som ble gitt av Royal Bank of Scotland, de største kreditorene, da de oppløste Liverpools styre forrige tirsdag før flertallet i styret vedtok å godta et tilbud på £300M fra NESV.

Tilsagnene ble gitt da Martin Broughton i vår ble ansatt som styreformann, i et nyopprettet styre, for å selge klubben.

Eierne har i retten innrømmet at de brøt tilsagnene ved å prøve å sparke Christian Purslow og Ian Ayre fra styret, og Paul Joyce i Daily Express mener at Hicks og Gillett nå prøver å kjøpe seg tid i håp om at bedre bud kan dukke opp.

De amerikanske eierne mener at det øvrige styret “løp i armene” til NEVS, som driver baseballklubben Boston Red Sox, uten skikkelig å vurdere alternativene.

I tillegg har forretningsmannen Peter Lim fra Singapore i alle offentlighet lagt fram et nytt bud som skal representere en verdi av £360M, hvorav han verdsetter LFC til £320M og har satt til side £40M til transfers.

Hicks og Gillett hevder i tillegg at det skal være et bud fra Mill Financial, som nå skal eie halvparten av aksjene til George Gillett etter at han ikke greide å betale tilbake et lån på £75M fra nettopp Mill Financial. Dette budet skal betale gjelden som Hicks og Gillett har hos RBS, og i tilbud finansiere en ny stadion opp til £100M. Dette regnes imidlertid som lite troverdig ifølge Daily Express.

Majoriteten i styret har gjort en avtale om at et salg med NESV må godkjennes innen 1.november, mens RBS hevder at Hicks og Gillett har frist på førstkommende fredag til å betale tilbake sine lån. “Det er helt forbløffende at to eiere som i realiteten skylder £200M kan si at “vi bryr oss ikke, dere kan vente”, sa Richard Snowden, som representerer RBS, i går.

Hicks, som styrer showet for motparten med George Gillett mildest talt vingeklippet, hevder imidlertid at det nå ikke er noen bindende deadline for lån, og at man samtidig ikke bli skikkelig informert i salgsprosessen av klubben.

Dersom Hicks og Gillett får dagens avgjørelse i mot seg vil det være et langt skritt mot at klubben snart er på nye hender, og at det øvrige styret kan godkjenne et salg til NESV, men anker og motsøksmål forventes i så fall å komme for ytterligere å utsette prosessen.

Avgjørelsen i London er ventet kl 11.00 i dag, og vi vil følge hendelsene fortløpende her på liverpool.no.