Highdales tøffe kamp for å redde karrieren

I april er det to år siden juniorspilleren Sean Highdale ble meget alvorlig skadet i en stygg bilulykke. I desember var han tilbake på fotballbanen i kampsituasjon igjen.

Lørdag 5.april 2008 spilte 17 år gamle Sean Highdale for Liverpool U18 i 1-0 tapet for Derby på akademiet i Kirkby. Mindre enn 48 timer senere var han involvert i en forferdelig bilulykke på Speke Boulevard, der to av hans beste venner omkom.

Highdale ble sterkt skadet i ulykken, og brukte halvannet år på å komme seg på fote igjen gjennom et intensivt rehabiliteringsprogram. I desember 2009 var han tilbake på banen igjen, som innbytter i en privatkamp på akademiet.

Bare det å ta på seg fotballstøvlene og spille ball igjen, var en stor personlig seier for Highdale. 19 åringen har på ingen måte gitt opp håpet om å bli profesjonell fotballspiller.

- Det er fantastisk å være tilbake på fotballbanen. Jeg har jobbet veldig hardt for å nå så langt. Ulykken kom på verst tenkelige tidspunkt for meg. Jeg spilte bra, og ting gikk på skinner. Jeg spilte for England U18 og var kaptein på Liverpool U18. Men jeg antar det er slike slag som dette livet kan gi. Etter ulykken har jeg gjort alt som står i min makt for å komme meg på fote igjen. Nå kan jeg trene, og det gjør meg lykkelig, sier Highdale til Liverpoolfc.tv.

Highdale spilte drøye 20 minutter i den nevnte privatkampen før jul, der Wrexham var motstander.

- Jeg spilte 20-25 minutter. Det eneste jeg ønsket var å komme tilbake på banen. Det var en god følelse, og det var fint å ha familien tilstede også. De har lagt ned en stor innsats for meg, og det var stort for dem å se meg tilbake på banen.

- Prosessen med å komme tilbake har vært veldig tøff. Jeg visste jo det ville bli vanskelig, men jeg aktet aldri å gi opp. Jeg var veldig målbevisst på at jeg skulle tilbake på banen, og all jobbingen har betalt seg. Forhåpentligvis får jeg enda mer tilbake for det senere.

- Fotballen i seg selv har vært min største motivasjonsfaktor. Jeg elsker å spille fotball, og kunne ikke ha vært foruten fotballen. Jeg ønsket å komme tilbake for min familie, min mor og far. Jeg vet hvor mye de har ofret for at jeg skulle bli fotballspiller. De kjørte meg til trening når jeg var guttunge, og har vært fantastiske.

- Jeg har fått stor hjelp av alle ved akademiet i denne vanskelige tiden. Jeg vil ikke nevne navn i fare for å glemme noen, men alle har vært fantastiske. Når jeg har vært deprimert, har de vært der og snakket med meg. Alle i Liverpool FC har vært fantastiske og stått ved min side hele veien.

- Etter operasjonen like etter ulykken klarte jeg ikke å gjøre noe som helst. Litt om senn begynte jeg med styrketrening for overkroppen, og etter som ukene gikk gjorde jeg fremskritt og kunne begynne lett trening. Nå er jeg kommet til et punkt hvor jeg er tilbake i full trening med laget. Jeg har ikke følt noen problemer, noe som er fantastisk.

- Ulykken har nok forandret meg mye som person. Jeg er mer moden nå, og har blitt voksen mye raskere enn jeg ellers ville ha blitt. Det er trolig det ene positive som har kommet ut av dette. Jeg har ofret mye for å komme dit jeg er i dag. Jeg måtte slutte å gå på byen sammen med vennene mine, for den minste smell i beinet kunne ha gitt meg et tilbakeslag.

Mye er forandret ved akademiet siden Highdale spilte sin siste offisielle U18-kamp for Liverpool. Blant annet har laget fått ny trener i Rodolfo Borrell.

- Rodolfo er en hyggelig kar. Jeg har hatt noen gode samtaler med ham. Han var egentlig ikke klar over hva som hadde skjedd med meg til å begynne med, men han har støttet meg mye etter at han fikk vite det.

- Jeg tenker ikke så mye på fremtiden akkurat nå. Jeg spilte nylig 20 minutter i en kamp igjen, og nå ønsker jeg å komme i kampform og så får vi se hvordan det går.