Hillsborough-familiene reagerer kraftig

De etterlatte etter Hillsborough-tragedien reagerer kraftig mot den amerikanske journalisten som i går beskrev tragedien som publikumsopptøyer. En talsmann for Liverpool FC fordømmer også journalisten Alex Beam.

Spaltisten Alex Beam i Boston Globe har provosert Liverpool-supportere verden over med sine feilaktige kommentarer om tragedien som utspant seg på Hillsborough i Sheffield i april 1989. Beam omtalte blant annet Hillsborough-tragedien som 'opptøyer', og kritiserte flere Liverpool-nettsider for at de fremdeles sørget over noe som skjedde for 21 år siden. Journalisten omtalte også Liverpool by i svært negative vendinger.

Selv om Boston Globe i ettertid har korrigert de feilaktige påstandene, har ikke avisen kommet med noen unnskyldning for at artikkelen ble satt på trykk.

Nå reagerer både Liverpool FC og Hillsborough-familiene sterkt på det som har skjedd.

- Mr Beams kommentarer er skammelige og feilaktige, uttaler en talsmann for Anfield-klubben til Liverpool Echo.

- Avisen hans har i ettertid erkjent dette, ved å gjengi konklusjonen i rapporten til Lord Justice Taylor. Denne rapporten frifant Liverpool-supporterne for enhver form for skyld i tragedien, poengterer talsmannen videre.

De etterlatte reagerer med harme og vantro etter å ha lest den amerikanske journalistens skammelige artikkel.

- Det virker for meg som han har gjort dette med overlegg. Med to nye eiere fra USA, lurer jeg på om disse kommentarene er en del av en agenda mot eierne, uttaler Margaret Aspinall i Hillsborough Familiy Support Group.

- Det er nesten 22 år siden Hillsborough-tragedien. Hvorfor skriver folk fortsatt ting som dette? Spesielt på denne tiden av året. Det er patetisk, og sårer familiene og de overlevende. Folk som fremmer påstander som dette burde skamme seg over egen oppførsel. Dersom man ikke vet noe om Hillsborough-tragedien, og ikke har lest fakta om den, burde man holde kjeft. Dersom man ønsker å kommentere det som skjedde, bør man i det minste ha lest Taylor-rapporten først, fortsetter hun.

Sheila Coleman i Hillsborough Justice Campaign er også kraftig provosert.

- Dette er et eksempel på lat journalistikk. Det er bare en gjentagelse av de samme gamle løgnene. Men det er godt å vite at vi har supportere i USA som gjør oss oppmerksomme på slike kommentarer. Det er ganske ironisk at dette kommer like etter at vår gruppe har møtt biskopen i Liverpool, som støtter vår kamp for å få frem sannheten.

- Den ene etter den andre fremsetter den samme løgnen. Først DJ Steve Cohen, så Jeremy Hunt, Cllr Russel Hawker, og nå Alex Beam. Om du var paranoid, kunne du tro dette var en konspirasjon. På en pervers måte setter dette søkelyset på den enorme støtten vi har.