Hillsborough-panel fullsatt

En advokat som er spesialist på tjenesteforsømmelse er blitt oppnevnt som 8. og siste deltaker i komiteen som skal gå igjennom de tidligere lukkede dokumentene etter Hillsborough.

En komité på åtte er oppnevnt for å gå igjennom to millioner med dokumenter etter tragedien på Hillsborough, som tidligere ikke har blitt offentliggjort.

Raju Bhatt er sistemann som er blitt valgt ut, og er en advokat som spesialiserer seg på tjenesteforsømmelse innen politiet.

- Raju er en høyt ansett og respektert advokat på feltet om likskue, sier biskop James Jones, som er leder for komiteen.

- Han tar med seg legal ekspertise som vil utfylle felt som de andre panelmedlemmene vil behøve for å utføre de viktige oppgaver som er fastsatt av innenriksministeren.

Bhatt er blant annet rådgiver for folk som har lidd overlast fra myndigheter eller tjenesteforsømmelser fra politi eller fengselsmyndigheter. Han hjelper også familier som har mistet sine kjære mens de har vært innesperret.

Biskop James var i går i Liverpool sammen med andre panelmedlemmer for å møte de etterlatte fra gruppen Hillsborough Justice Campaign.

Statsminister Gordon Brown har opplyst at han vil sende en sympatierklæring til familiene på 21 års dagen for Hillsborough.