Hodgson etter kampen

Roy Hodgson er svært fornøyd med spillet til Joe Cole i 4-1-seieren over Steaua Bucuresti. Manageren trekker også frem David N’Gog. Ryan Babel ut med krampe. Riktig å hvile Gerrard og Torres.

Joe Cole sendte Liverpool i ledelsen allerede etter 27 sekunder da han snappet opp et løst tilbakespill fra Octavian Abrudan. Cristian Tanase utlignet, men to scoringer av David Ngog og en suser fra innbytter Lucas Leiva sørget for 4-1-seier i Liverpools første gruppespillskamp i Europa League. Roy Hodsgon er dermed den første Liverpool-manageren til å vinne sine fem første europacupkamper.
- Det var fint å se Joe få sitt første mål, og jeg synes han var livlig gjennom hele kampen, selv i 1.omgang da det var en jevnere kamp.

- De holdt ballen i backfireren og på midtbanen, men de kom ikke forbi oss veldig ofte. De fikk oss til å jobbe hardt for å få kontroll på dem, men selv i den perioden viste Joe noen gode berøringer og bevegelser.

- Ettersom kampen åpnet seg opp, forsøkte de å jage oss i kapp og det ble lettere for ham.

Hodgson synes også David N’Gog spilte en god kamp. Spissen scoret to av målene, og står bokført med seks mål på syv kamper. 
 - Jeg synes selvtilliten hans økte etter straffen. Jeg synes ikke han hadde en sikker fremtreden i første omgang, men det er opplagt at hans selvtillit økte ettersom kampen skred frem.

- Vi hadde så mye ballbesittelse i andre omgang, og det er bra for spissene når du dominerer midtbanen så mye og har så mange muligheter til å spille ballen frem til dem.

- Alt slik spiller en rolle for selvtilliten til en spiss og hans egenskaper til å vise hva han kan.

- Vi skulle ta av David og gi Ryan en mulighet til å spille 15 minutter helt fremme, men han gjorde det klart at han hadde litt krampe i musklene, så det var ingen grunn til å ta av David og beholde en spiller som ikke var 100%.

Innbytter Lucas avgjorde definitivt kampen med ni minutter igjen på kampuret. Brasilianeren hadde bare vært på banen noen minutter da han skjøt i mål fra cirka 20 meter, men Hodsgon ønsker ikke ta æren for spillerbyttet.
- Jeg tar ikke hensyn til slikt. Vi byttet inn Lucas fordi vi ønsket å være sikre på at vi støttet opp midtbanen og gi Ryan Babel hvile fordi han hadde litt krampe.

- Så avgjørelsen ble gjort av defensive årsaker heller enn offensive årsaker. Det var bare tilfeldig at Lucas scoret et flott mål. Det er godt for ham og klubben, men jeg vil ikke ta ære for det.

Hodgson hvilte førstelagsspillere som Steven Gerrard, Fernando Torres og Martin Skrtel foran møtet mot Manchester United.
- Det er viktig at du tar avgjørelser og at du tar dem av riktige årsaker. Jeg var ikke i tvil, tatt i betrakting at vi har så mange landslagsspillere, at dette var riktig tidspunkt til å gi dem en pause og en mulighet til å forebrede seg skikkelig til søndagens kamp.

- Spillerne som kom inn gjorde en god jobb. Vi fikk et godt resultat, men etter min mening ville avgjørelsen vært like riktig selv om vi ikke hadde gjort en god jobb.

- Jeg nyter denne seieren for øyeblikket. Jeg skal begynne å tenke på helgens kamp i morgen.