Hodgson fornøyd med laginnsatsen

Roy Hodgson var fornøyd med laginnsatsen etter 3-0-triumfen mot Aston Villa. Spesielt fornøyd var han med hvordan laget responderte på fraværet av stjernetrioen Steven Gerrard, Fernando Torres og Jamie Carragher.

- Vi syntes vi spilte godt mot Tottenham i midtuken, men vi fikk ikke med oss poeng. Derfor var det viktig at vi vant i dag, sa Hodgson etter kampslutt.

- Seieren er nok enda mer tilfredsstillende fordi så mange spillere tok ansvar i fraværet av Steven Gerrard, Jamie Carragher og Fernando Torres, fortsatte han ifølge Liverpools offisielle nettsted.

- Det aller mest gledelige var laginnsatsen. Jeg synes laget holdt formasjonen godt, og vi både angrep og forsvarte oss godt. Selvfølgelig inkluderer enhver seier gode forestillinger fra enkeltspillere, men jeg synes likevel denne seieren kom som en konsekvens av godt lagarbeid heller enn individuell briljans.

Ryan Babel fikk en sjelden sjanse på topp i fraværet av Fernando Torres, og nederlenderen tok vare på den ved å tegne seg på scoringslisten. Hodgson berømmet Babel etter kampslutt.

- Jeg har aldri avskrevet Ryan, men han har fått begrenset med muligheter fordi vi har Torres, N'Gog og Gerrard. Konkurransen er tøff, men jeg har aldri avskrevet ham. Jeg har også akseptert hans ønske om å spille mer sentralt i banen, fremfor ute på kanten, uttalte Hodgson.

- Vi har jobbet med ham på trening. Han gjorde en god kamp i Buchuresti, og da det viste seg at Torres ikke kunne spille i kveld, nølte jeg ikke med å sette ham inn på laget. Ved å gjøre det trodde jeg vi kunne vedlikeholde formen vi har hatt i løpet av de siste ukene.

- Babel fikk et mål, og det var en god avslutning. Når man kommer inn på laget etter å ha vært utenfor førsteelleveren i lang tid, blir nervene roet ned straks man får et mål. Han vet han gjorde det bra mot Steaua, og målet ga ham ekstra selvtillit, sa Liverpool-sjefen.

Hodgson roste også samarbeidet mellom N'Gog og Babel.

- Jeg er henrykt over måten Ryan og N'Gog spilte sammen på.

Liverpool-manageren berømmet dessuten keeper Pepe Reina, som holdt nullen for 100. gang i en Liverpool-drakt. Ingen andre har brukt kortere tid enn spanjolen på å nå den milepælen.

- Jeg kan bare gratulere Pepe med å være den Liverpool-keeperen som har kommet først til 100 rene bur. Han har gjort det i sterk konkurranse med blant andre Ray Clemence og Bruce Grobelaar, som er to legendariske målvakter i denne klubben.

- Det er fantastisk at han har nådd milepælen før dem, og det er også flott å høre at han gir deler av æren til forsvaret foran ham - ikke bare dette, men også de forsvarene han har hatt foran seg før. Alle keepere som setter rekorder, er avhengige av gode forsvar foran seg, avsluttet Hodgson.

Kampreferat

Fernando Torres ble far

Liverpools nummer 9 ble i kveld far til en liten gutt, som skal hete Leo. Liverpool.no gratulerer!