Hodgson håper på N’Gog og Babel

Dårlig tid og dårlig med aktuelle kandidater, gjorde at Roy Hodgson ikke handlet en ny spiss under transfervinduet. Nå krysser han fingrene for at det er nok angrepskvalitet som det er.

Liverpools supportere vil ha savnet kjøpet av en rutinert spiss som cover eller partner for Fernando Torres i sommer. Roy Hodgson ble spurt om dette på dagens pressekonferanse på Melwood, og hevdet at dårlig tid og ikke rett spiller tilgjengelig gjorde at man valgte å satse på hva man har. Manageren antydet likevel dette er noe en vil arbeide med fram mot neste transfervindu, og at han inntil videre håper at David N’Gog og Ryan Babel skal være god nok oppdekning for en forhåpentligvis skadefri Fernando Torres.

- Jeg tror ikke det var noe stort utvalg av spisser for noen, mente Hodgson etter at det gikk rykter om at Liverpool undersøkte mulighetene for å hente inn en av 4-5 angripere i 12.time av overgangsperioden. – Det var ikke mye bevegelse når det gjaldt angripere mellom klubber i Premier League. Det er mange klubber som er på jakt etter en spesiell type spiller, kanskje var det slik at den spilleren ikke er der for øyeblikket.

- Vi fikk uansett ikke de pengene vi behøvde til å kjøpe en spiller av en slik kvalitet før veldig sent. Det var bare etter salget av Mascherano at vi hadde penger tilgjengelig til en slik stor overgang.

- Det dreier seg derfor om to ting. Det ene var mangel på tid, noe som opptok meg og gjorde meg bekymret i forhold til at vi skulle hoppe på noe som vi ikke hadde undersøkt godt nok. Det andre var at jeg så ingen spillere tilgjengelig som jeg synes var virkelig spennende.

- Jeg foretrakk heller å gi min støtte til David N’Gog og Ryan Babel, som aldri har fått en virkelig sjanse til å spille spiss.

- Vi har Fernando Torres, vi har gode spillere som kan spille bak en ensom spiss. Jeg håper at vi fra nå av og til jul vil ha nok kvalitet til at vi kan komme igjennom den perioden. I mellomtiden har vi sjansen til å speide grundig, slik at dersom vi har penger å bruke så kan vi se på denne situasjonen igjen.

- Jeg vil benytte David N’Gog og Ryan Babel i spesielle kamper for å gi Fernando Torres en hvil, og det er opp til dem å bevise overfor meg at jeg ikke behøver å se etter noe annet. De vil få sine sjanser, og vi får seg om de kan ta vare på dem.

- Når han er helt kampklar er han i stand til å spille tre kamper på sju dager like bra som noen annen, mente Hodgson om Torres. – Men er det fair til å be noen fotballspiller å spille tre kamper på høyt nivå hver uke? Jeg håper virkelig at vi har en stor nok tropp til at vi ikke behøver å be om det fra ham. Det som da vil skje er at vi vil miste spillere med skader, slik det skjedde for meg hos Fulham.

- Saken med Fernando Torres er at han reiste til VM med en skade, spilte med en skade, og vi er nå opptatt av å sørge for at han skal bli helt frisk igjen.