Hodgson og Redknapp anbefales

Tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier mener at Roy Hodgson er rett mann til å lede Liverpool etter avgangen til Rafael Benitez. Scoringslegenden Robbie Fowler holder på sin side en knapp på Harry Redknapp.

Gerard Houllier er overbevist om at 62 år gamle Roy Hodgson har den rutinen som kreves for å stabilisere en Liverpool-skute ute av kurs.

- Roy har gjort det veldig bra med Fulham. Jeg vil være henrykt om han tar over Liverpool. Han fortjener det. Han er vant til å trene store stjerner. Folk må ikke glemmet at han ledet Inter Milan, sier Houllier til Liverpool Daily Post.

Fulham håper å kunne beholde Hodgson, men målvakt Mark Schwarzer er redd for at London-klubben nå vil miste sin sportslige leder.

- Hodgson er veldig viktig for Fulham. Han er en stor manager, som har gjort en bemerkelsesverdig jobb med klubben de siste to og et halvt årene. Det er ikke overraskende at andre klubber ønsker hans tjenester, da han har en utmerket CV.

- Han er nå på et stadium i karrieren, der han trolig lurer på om han noen gang vil få en lignende sjanse igjen. Vi kan vel ikke bebreide ham om han forlater oss, dersom han får et tilbud fra Liverpool. Men jeg håper han blir i Fulham. Vi får bare vente og se.

Samtidig som Houllier anbefaler Roy Hogdson, taler Robbie Fowler varmt for Harry Redknapp.

- Det vil være ønskelig med noen som har gjort det bra i Premier League, og som vet hvordan ting fungerer. Så hvorfor ikke Harry Redknapp? Han har gjort det fantastisk i Tottenham, og vil være en veldig god manager for Liverpool, sier Fowler til Liverpool Daily Post.

- Jeg sier ikke at Liverpool kommer til å gå for ham, man han har gjort det fantastisk i sine klubber. Men det har også Martin O’Neill og Roy Hodgson.

Redknapp har ett år igjen av sin kontrakt med Tottenham.

- Liverpool underpresterte sist sesong, og Rafa hadde satt seg høyere mål etter det som hadde skjedd årene før. Men det ville alltid være vanskelig å matche dette, sier Fowler.

- Liverpool-jobben vil være en flott mulighet for aktuelle kandidater. Liverpool er en enorm klubb, som har underprestert de siste årene. Det finnes egentlig ikke så mange klubber som er større.

- Klubben vil være attraktiv for gode managere, men det gjenstår å se hvem det blir. Det finnes ikke så mange av dem der ute.

Fowler mener at den nye Liverpool-managerens førsteprioritet må være å beholde Steven Gerrard og Fernando Torres.

- Det snakkes jo om at Liverpool ikke er i posisjon til å bruke masse penger, men når en ny manager kommer inn må han likevel få litt å rutte med. Torres og Gerrard er verdensklassespillere, og dersom den nye manageren ønsker å vinne trofeer trenger han spillere som dem. Uansett hva den nye manageren heter, vil han ha et ønske om å beholde dem. Det er spillertyper som dem som vinner deg trofeer. Man vil selvsagt få mye penger for dem vet et salg, men det vil bli utrolig vanskelig å erstatte dem.

- Torres har vært fenomenal når han har vært skadefri, og har scoret nesten ett mål per kamp. Han er blant de beste i verdensfotballen. Du vil ønske å benytte ham i så mange ligakamper som mulig, og spiller han vil han også score mål.