Hodgson om ansettelsen av Comolli

Roy Hodgson kommenterte ansettelsen av Damien Comolli som Director of Football Strategy under dagens pressekonferanse på Anfield. - Jeg har en god følelse når det gjelder denne ansettelsen, sa manageren.

- Dette er noe jeg har diskutert med eierne, og noe de var veldig ivrige etter å få på plass. De har en amerikansk sportsbakgrunn, hvor lagets manager er ansvarlig for laget, men ved hans side er det en person som kan ha alle slags titler, en type sportsdirektør etter europeiske termer, uttalte Hodgson.

- Det er selvsagt en som vil få mye å si i den daglige driften av fotballklubben, og som også vil komme med innspill når det gjelder den sportslige ledelsen, la han til.

- Skal du drive en fotballkubb i dag, er det mange ting man må ta seg av. Rekruttering av spillere og speiding er veldig viktige aspekter i så henseende. Det samme gjelder akademiet, og alt arbeidet med å fostre frem spillere. Alt dette lever til dels sitt eget liv utenfor førstelagstroppens sfære.

- Fra Europa er jeg veldig vant med å ha en situasjon der man må jobbe sammen med andre, og jeg tror også dette blir mer og mer vanlig i England. Dette var noe de nye eierne ønsket å introdusere til klubben, og noe som er svært velkomment i mine øyne.

- Det vil være en stor fordel for oss å ha en mann med Damiens kvaliteter i våre rekker. Klubben vil profittere på hans kunnskaper og erfaringer. Jeg ser frem til å samarbeide med ham.

Journalistene ville vite om Hodgson betraktet dette som en kulturendring i Liverpool FC, og ba manageren også utdype hvilken rolle han trodde Comolli ville få på Anfield.

- Da jeg var i Fulham, jobbet jeg veldig tett med Alistair Mackintosh. Han hadde ikke tittelen sportsdirektør, men jeg ville ha kalt ham det ut fra måten vi jobbet sammen på. Han hadde også andre ansvarsområder, men fra mitt ståsted var han i grunnen en sportsdirektør. Så jeg er veldig godt vant med å jobbe på den måten.

- Jeg tror stadig flere klubber gjør det på denne måten. Som manager for et Premier League-lag organiserer du treningene, trenerne, håndterer pressen og forbereder laget til kampene. Det i seg selv er veldig mye arbeid. På toppen av dette skal du altså organisere speideravdelingen, holde øye med akademiet og reservelaget, og i tillegg håndtere en rekke administrative oppgaver som kreves for å drive en fotballklubb på dette nivået. Så man krever mye av folk.

- Dagen med «diktatortypen» engelsk manager er over for lengst, der alt gikk gjennom en mann, og ingen turte å kjøpe en kladdebok uten denne personens velsignelse. Dette er et spørsmål om strategi, og jeg mener dette er en fornuftig vei å gå for alle fotballklubber. Det er i alle fall helt klart en veldig fornuftig vei å gå for vår fotballklubb akkurat nå, da vi er i en overgangsperiode.

- Vi har nye eiere som har en veldig klar visjon og filosofi for klubben, og de ønsker en lederstruktur som de kan identifisere seg med. Med det mener jeg en modell de kan identifisere seg med ut fra både amerikanske og europeiske sportsmodeller, og ikke nødvendigvis en arketypisk, noe utdatert, engelsk modell.