Hodgson om sesonginnledningen

Roy Hodgson oppfordrer spillerne til å bygge videre på 1-0-seieren mot West Bromwich når Liverpool skal prøve å ta sin første ligaseier på bortebane for sesongen mot Birmingham på søndag. Tre spillere ute. Birmingham er sterke på St Andrews.

Roy Hodgson mener Liverpool fortjente mer enn ett poeng fra de to første kampene, men tror at seieren mot West Bromwich kan være starten på en seiersrekke for de helrøde.
- Vi innser hver gang vi går på banen for Liverpool Football Club at vi har en plikt til å prestere og en plikt til å vinne, sier Roy Hodgson til Liverpoolfc.tv.

- Min jobb er å forberede spillerne og få spillerne fokusert. Så er det deres jobb å gå på banen og være de spillerne de er. Vi har spillere her som er verdensberømte. Det de trenger å gjøre er å ta med seg de ferdighetene, som har gjort dem verdensberømte, på banen hver uke. Hvis vi gjør det, kan man bli et vinnende lag. Hvis ikke, så har man et problem.

- Det har vært en merkelig start for oss fordi jeg synes den første kampen kanskje var den beste av dem alle. Vi fikk ikke tre poeng mot Arsenal, men vi fikk ett poeng med ti spillere. Å spille så bra som vi gjorde var en utmerket start. Så kom Manchester City-kampen der vi ikke spilte så bra og ble grundig slått. Det tapet ødela humøret litt, så det var bra å komme tilbake og vinne mot West Bromwich, selv om jeg ikke synes vi spilte så bra som mot Arsenal.

- Vi møtte et lag som var bedre enn de fleste ga dem ære for. De var ikke dårlige i det hele tatt, men spilte bra. Vi jobbet hardt og holdt oss til oppgaven. Hvis man skal få en god sesong, må man noen ganger ta poeng på den måten. Det er ikke ofte det vil bli lett når man går ut på banen, kan score tidlig, dominere kampen og vinne komfortabelt. På en sesong med 38 kamper kan du regne antallet på fingrene på én hånd. Vanligvis kommer seirer etter hardt arbeid, så jeg er glad for at vi var i stand til det.

Roy Hodgson må klare seg uten Dirk Kuyt (skulder), Fabio Aurelio (akilles) og Joe Cole (suspendert) mot Birmingham. Resten av spillerne i troppen er meldt spilleklare. Birmingham har ikke tapt på 16 hjemmekamper i liagen.
- Vi vet at Birmingham hadde en god sesong i fjor. De er et godt innarbeidet lag som har vært sammen lenge og vet hva de gjør. Bortekamper i ligaen er alltid vanskelige. Hvis vi kan få alle spillerne tilbake og skadefrie, så håper jeg at vi blir bedre for hver kamp og får resultater.