Hodgson tilfreds med treningsleiren

Hodgson bekrefter at Kyrgiakos også spiller fra start mot Kaiserslautern. Forventer vanskelig kamp mot Rabotnicki. Har ingen nyheter om mulig spillerforsterkninger.

Liverpool avslutter treningsleiren i Sveits for å møte Kaiserslautern på Fritz-Walter Stadion i morgen. Roy Hodgson oppsummerer oppholdet i Bad Ragaz.
- Vi har nytt det, og spillerne har jobbet hardt her. Jeg er sikker på at vi har tatt noen skritt mot å vise spillerne hvilken type fotball vi ønsker at de skal spille og hvordan vi vil at de skal opptre generelt. Jeg ser nå frem til å dra hjem og møte de mer etablerte spillere som har returnert fra VM, uttaler Hodgson til Liverpoolfc.tv.

Roy Hodgson forventer at kampen mot Kaiserslautern i morgen bli vanskeligere enn mot Grasshoppers.
- Vel, det bør være ganske stort steg opp fordi den sveitsiske ligaen egentlig ikke kan sammenlignes med Bundesliga. Kaiserslautern har nettopp rykket opp til Bundesliga. Forrige sesong spilte de i andre divisjon. Det er en tradisjonell klubb som oss selv, og de har en stor historie i Tyskland som går tilbake mange, mange år. Jeg er sikker på at de kommer til å være veldig entusiastiske i forkant av starten på Bundesliga-sesongen. Man skal forvente at de er sterkere enn Grasshoppers. De er også i preseason-forberedelsene, mens Grasshoppers nettopp hadde startet ligasesongen. De hadde et øye til kampen kommende helg da de har en stor derbykamp. Akkurat som oss var de interessert i å bruke mange spillere. Jeg vet ikke helt hvordan Kaiserslautern vil ta denne kampen.

Roy Hodgson vet at det er en stor mulighet for Liverpools unggutter til å imponere manageren
- Absolutt. Ganske mange av dem vil være veldig fornøyd med det de gjorde mot Grasshoppers, og jeg håper de vil reprodusere det på lørdag. Vi kjører dem ganske hardt, så det er en annen faktor. Vi har ikke forberedt dem til disse kampene. Vi skal gjøre dem klare for fremtidige kamper. Hvis jeg virkelig hadde vært interessert å forberede dem til disse preseason-kampene, så ville vi ikke ha jobbet så hardt som vi for eksempel gjorde på trening på fredag.

Roy Hodgson har allerede avslørt at Milan Jovanovic skal starte mot Kaiserslautern. Sotirios Kyrgiakos vil også få sin første opptreden for sesongen.
- De deltok i VM og kom tilbake litt senere. Jeg tror vi må være litt mer forsiktig med dem enn med noen av de yngre spillerne. Men når det er sagt, tror jeg de kan spille, og de vil gjerne spille. De vil starte kampen. Vi får se hvor lenge vi kan beholde dem på banen.

Etter kampen mot Kaiserslautern reiser troppen tilbake til Melwood, der Gerrard, Carragher, Johnson, Agger, Skrtel og Cole allerede er i gang med fitnesstrening.
- Jeg ser frem til det, det er sikkert. Jeg vet ikke om spenning er det riktige ordet, men jeg ser opplagt frem til det og håper at jeg får samme respons fra dem på trening som jeg har fått fra disse spillerne her. Hvis vi får den intensiteten på våre treninger, håper jeg vi kan jobbe på og nå det fitnessnivået vi trenger tidligere enn kanskje andre lag fordi vi har disse Europa League-kampene

Det nye medisinske støtteapparatet jobber nå med spillerne som har returnert fra VM.
- Vi sendte de to viktigste personene fra Peter Brukners stab tilbake til Melwood for å arbeide med dem, og vi har fortsatt andre mennesker som jobber her. Så Phil Coles (leder for fysisk behandling) og Darren Burgess har reist tilbake for å jobbe med de spillerne. Vi får en daglig oppdatering på hva de har gjort, hvilken trening de har gjennomført og hvor hardt de har arbeidet. Så vi holder oss oppdatert.

Først i neste uke kan man si at preseasontreningen er i gang for fullt.
- Ja, det vil det være, selv om vi har gjort noen fremskritt som jeg sa i begynnelsen av intervjuet. Jeg angrer absolutt ikke på den tiden vi har hatt her. I en ideell verden ville det ha vært fint å ha hatt alle her, men vi visste det ikke ville være mulig. Det er ikke bare vi som er i denne situasjonen. Mange har startet preseason-treningen tidlig, og de har måttet gjøre det uten VM-spillere. Det er ingenting å klage på for min del. Jeg tror treningsleiren her har vært så bra som den kunne være.

Roy Hodgson antyder at det går mot to vanskelige kamper mot FK Rabotnicki i Europa League-kvalifiseringen.
- Jeg tror alle kampene i Europa er vanskelige, og jeg tror ikke det er noen enkle. Hvis vi hadde blitt trukket mot for eksempel Shrewsbury eller Huddersfield, ville ingen ha synes at det ville blitt enkelt. Dere ser disse lagene spiller regelmessig i cupene mot Premier League-lag, og de gjør det veldig bra. Folk vet ikke hva makedonsk fotball står for. For alt vi vet kan disse lagene tilsvare lag fra Championship. Det faktum at vi ikke vet noe om dem betyr ikke at vi skal avfeie dem som ikke gode.

Det er mange rykter om spillertilvekster, men Hodgson har ingen umiddelbare nyheter å bringe.
- Nei, ingenting. Jeg er veldig bevisst på det faktum når jeg gjør intervjuer med Liverpoolfc.tv at dette går ut til våre ivrigste fans. Jeg er veldig klar på at når de hører noe fra meg, vil de vite at det har en viss sannhet i seg, og de vil vite at det er verdt å lytte til. Jeg kan umulig stoppe alle ryktene og spekulasjonene eller at agenter benytter journalister for å fremme sine spillere. Det er et faktum av fotballens liv. Vi kan ikke gjøre noe med det, men jeg er veldig klar på at hvis jeg sier at vi er interessert i X, Y eller Z, så er det ekte interesse, og fansen vår vil vite det.