Hodgson tror på ungguttene

Roy Hodgson har tatt med seg en rekke unge spillere til iskalde Buchuresti foran møtet med Steaua på torsdag. Liverpool-manageren bedyrer at han har stor tiltro til ungguttene.

- Jeg har stor tillit til spillerne. Mange av spillerne som starter i morgen, er desperate etter å vise meg hva de kan utrette i Liverpool-trøya, sa Hodgson på onsdagens pressekonferanse før matchen i Buchuresti.

- Mange av dem føler at de ikke har fått nok sjanser så langt, så det er flott å gi dem muligheten mot et så godt lag (som Steaua). Jeg vet at alle som kommer godt ut av morgendagens kamp vil være klare for Premier League, ettersom vi møter et europeisk lag av topp klasse, utdypet Liverpool-bossen.

Skadene på Steven Gerrard og Jamie Carragher har tvunget Hodgson til å gjøre endringer på laget. 63-åringen slår imidlertid fast at han trolig ville ha tatt ut en lignende tropp, uansett om stjerneduoen hadde vært skadefri.

- Jeg vet ikke om skaden til Carragher har gjort det nødvendig å rotere på laget. Det er uansett viktig for oss å gjøre det på dette stadiet av sesongen, spesielt med tanke på landskampavbrekkene og skadene vi har vært plaget med.

- Dette er en av de få mulighetene jeg får før jul til å rotere på laget, og gi noen spillere sjansen til å trenge seg inn i førsteelleveren. Flere av spillerne som vil spille i morgen er veldig opprømte, og vil ta muligheten de får til å vise meg at jeg burde vurdere dem med tanke på en fast plass i laget.

Pressekorpset ville vite hva det betydde for Liverpool å miste Jamie Carragher i tre måneder.

- Det er et stort tap. Jeg tror ikke noen lag ville vært noe annet enn nedtrykt etter å ha mistet en spiller av Jamie Carraghers kvalitet, både med tanke på hans ferdigheter, og hva han gir klubben som leder på banen.

- Det var et underlig uhell, og det virket ikke innlysende at det var en alvorlig skade. Det gjør det kanskje enda vanskeligere å akseptere at vi mister ham for en lang periode av sesongen - en periode der han ville vært viktig for forsvarsspillet vårt, og en viktig del av måten vi ønsker å spille på.

Hodgson understreket at det blir vanskelig å erstatte scouseren.

- Det ville vært dumt å antyde at det er lett å erstatte ham - for det er det ikke. Jeg kan bare håpe på at spillerne vi allerede har i klubben, som vil få muligheten i Carraghers skadefravær, vil være kapable til å fylle hullet han etterlater seg, konkluderte Liverpool-sjefen ifølge Liverpools offisielle nettsted.

Forrige gang de helrøde var i aksjon, måtte Pepe Reina plukke en ball ut av nettet i det 93. minutt. Aaron Lennons matchvinnermål på White Hart Lane har vært hardt å svelge, innrømmet Hodgson. Han tar likevel med seg mye positivt fra oppgjøret i Nord-London.

- Etter å ha fordøyet den sure følelsen over å slippe inn det målet i det 93. spilleminutt - med laget i ubalanse etter at Carragher måtte gå ut og Soto Kyrgiakos kom inn - tror jeg laget og klubben er i ferd med å bli sterkere.

- Jeg regner med at jeg burde være tilfreds med det. Forhåpentligvis vil den styrken og kvaliten vi har skinne igjennom fra nå og frem til midten av mai. Det er fremdeles mye fotball igjen å spille. Jeg er glad for at vi spilte så godt på søndag, og at det faktum har blitt anerkjent i hele verden.

Hodgson medga at Liverpool har vært for svake på utebane.

- Borteformen har vært dårlig over en lang periode - ikke bare i løpet av mine fem måneder i klubben. Man må uheldigvis grave lengre tilbake. Når det kommer til resultater, har vi ikke gjort det bra på bortebane.

Det bekymrer ham.

- Det er galt å hevde at jeg ikke er bekymret over det, men vi har merkelig nok spilt noen gode bortekamper. Resultatene har ikke alltid samsvart med prestasjonene. Jeg må fortsette å håpe på at vi kan fortsette å prestere godt, og at resultatene vil følge etter.

Barcelonas 5-0-slakt av Real Madrid og West Hams sjokktriumf over Manchester United har preget nyhetsbildet i fotballverdenen de siste dagene. På dagens pressekonferanse i Buchuresti, ville presseoppbudet vite om Hodgson fryktet en lignende utklassing i Romania - ettersom Liverpool-sjefen har latt flere nøkkelspillere bli igjen hjemme på Merseyside.

- Vi får se hva som skjer i morgen kveld. Jeg er aldri redd for resultater. Man må uansett leve med dem. Jeg er sikker på at laget som spiller i morgen vil gjøre sitt beste, og jeg er overbevist om at vi kommer til å gi Steaua en tøff kamp. Det er tre mulige utfall av kampen, og uansett hva som skjer, må jeg leve med det, responderte Hodgson.

Steaua har byttet manager siden septembermøtet på Anfield. Ilie Dumitrescu har forlatt sjefsstolen i den rumenske hovedstadsklubben - inn har den tidligere storspilleren Marius Lacatus kommet.

- Vi hadde mer informasjon om Steaua før den første kampen. Vi har ikke hatt mange mulighetene til å se på dem siden Marius Lacatus tok over etter Ilie Dumitrescu, men jeg tror ikke det vil være store forandringer. Spillermaterialet er ikke nevneverdig forandret, poengterte Liverpool-manageren.

Hodgson påpekte også at rumenerne spilte en god kamp på Anfield - til tross for at resultatet forteller en helt annen historie.

- Steaua spilte faktisk veldig bra på Anfield. 4-1-resultatet var flatterende for oss. Vi er fullstendig klare over at det kommer til å bli en tøff kveld, og jeg er sikker på at Lacatus har gjort en like god jobb som Dumitrescu.

Lokale journalister ville vite hvilke bilder som dukket opp på Hodgsons netthinne når 'Romania' blir nevnt for ham.

- Jeg husker en kamp i 1994. Den var veldig viktig for meg, for Sveits hadde kvalifisert seg til VM for første gang på mange år. Vår andre kamp i VM-sluttspillet var mot det rumenske landslaget i Detroit. Det var en god kamp, som vi heldigvis vant. Hver gang Romania blir nevnt for meg, tenker jeg på den kampen.

Oppgjørene mot Steaua er imidlertid hans første møte med rumensk klubbfotball.

- Før kampene mot Steua for Liverpool, har jeg aldri hatt muligheten til å teste meg mot rumensk motstand - med unntak for den kampen i USA-VM, avsluttet Roy Hodgson ifølge Liverpoolfc.tv.