Hodgson vil at spillerne skal blø for drakta

Roy Hodgson bebuder at han i fremtiden kommer til å kreve større innsatsvilje fra sine spillere. Han hevder at troppen besitter tekniske og taktiske kvaliteter i massevis, men mener at det har kortet på innsatsviljen hos enkelte av spillerne i den første fjerdedelen av sesongen.

Hodgson ønsker «11 spillere med et hjerte som brenner for klubben» ute på banen, når Chelsea står på motsatt banehalvdel i morgen.

- Vi henter stadig talentfulle spillere til vårt lag, men det er ikke alltid de viser den innsatsviljen som kreves, sier manageren til Liverpool Daily Post.

- Fotballen har forandret seg. I Carragher og Gerrard har vi en utdøende rase fotballspillere. De er Liverpool tvers igjennom. Ikke bare besitter de kvalitetene som kreves de har også kampvilje og et sterkt ønske om å spille for Liverpool.

- De fleste managere vil si de er den type fotballspillere de virkelig ønsker på laget sitt. Men det er mye vanskeligere å finne slike spillere nå til dags. Manchester United har et par i Scholes og Giggs, men studerer man troppene til lagene i Premier League i dag, er det ikke lett å komme opp med mange navn på spillere i denne kategorien.

- Vi rekrutterer talenter fra utlandet, men de har ikke alltid denne brennende gløden, hvor man nekter å akseptere tap, slik som Steven gjorde mot Napoli. Vi trenger 11 spillere med en slik glød mot Chelsea. Vi har vist slik glød ved noen anledninger her allerede. For eksempel i den første kampen, da Joe Cole ble utvist. Da hadde vi plenty med folk på banen som viste glød, og satte klubben foran seg selv. Det ga oss ikke noen seier, men det var kun på grunn av en tabbe i siste spilleminutt. Men innsatsen var der. Jeg har aldri tvilt på at dette er en egenskap vi besitter i massevis i denne klubben. Men vi må sørge for at vi tar den med oss ut på banen i hver eneste kamp. Jeg ønsker at hver eneste spiller viser denne gløden.

Hodgson innser likevel at han har en spiller som er mer spesiell enn de andre på laget, i Steven Gerrard.

- Går vi tilbake i tid har det vært andre spesielle spillere også. Diego Maradona i Napoli er et klassisk eksempel som jeg kommer på slik umiddelbart. Stevens bidrag for denne klubben opp gjennom årene har vært fenomenalt. Vi så ham på sitt beste da han gjorde utligningsmålet mot Napoli. Scoringen kom ikke som følge av vidunderlig teknikk eller forståelse av spillet. Det handlet kun om pur vilje. Han var bestemt på å nå ballen, men han var på ingen måte favoritt til å nå den først. Det var betegnende for innsatsen hans at han ofret seg på denne måten, selv om han risikerte å bli skadet.