Holder seg hjemme

Yossi Benayoun var tatt ut i troppen til Israel til to privatlandskamper i Sør-Amerika, mot Uruguay på onsdag og mot Chile på søndag. Men nå viser det seg at Liverpool-spilleren har valgt å bli hjemme.

Benayoun gjennomførte en treningsleir sammen med den øvrige landslagstroppen til Israel i Ramat Gan i forrige uke. Men når lagkameratene satte kursen mot Sør-Amerika var ikke Benayoun med på flyet.

Jewish Chronicle melder at Benayoun fikk innvilget permisjon av den nye landslagssjefen Luis Fernandez.

- Benayoun har hatt en hard og tøff sesong. Jeg ser det har tært på kreftene, og jeg ønsket ikke å utsette ham for unødvendig risiko, uttaler Fernandez til avisen.

Jewish Chronicle spekulerer nå i at frigivelsen av Benayoun har sammenheng med rapportene om at Liverpool-spilleren er på vei til Chelsea. Avisen hevder at Benayoun har fortalt venner i den israelske landslagstroppen at han forventer at en overgang til Chelsea går i orden i løpet av sommeren, og påstår videre at kilder i Israel har sagt at Benayoun fikk fri fra kommende ukes landskamper på grunn av usikkerheten rundt hans fotballfremtid, og fordi spilleren selv ønsket å være tilgjengelig for forhandlinger med Chelsea.

Jewish Chronicle hevder videre at 30-åringen har havnet på kollisjonskurs med Liverpool-manager Rafael Benitez, etter å ha fått mindre spilletid enn han selv forventet på tampen av sesongen. Benayoun var ikke involvert i årets siste ligakamp, borte mot Hull, og fikk også bare en knapp omgang på banen i bortekampen mot Burnley.

Benayoun kom til Liverpool fra West Ham i 2007, og signerte en ny fireårskontrakt med de røde så sent som i fjor sommer.