Hull res - Liverpool res 0-1

Liverpools unge reservelag fortsetter sin ubeseirede kamprekke, etter scoring av Jordy Brouwer. Debuter for Flanagan, Cooper og Silva.

Hvis Liverpools reserver får bra uttelling på alle sine utsatte kamper, ligger man an til å toppe sin liga. Tre kamper på de neste seks dagene forteller imidlertid om et hardt program framover. Det er også flere av de unge spillerne som stadig er involvert med aldersbestemte landslag.

For å illustrere hvor ungt dette laget er har vi under satt alderen til de 16 som i kveld er på banen eller benken i parentes. Spillere som John Flanagan og Alex Cooper debuterer i kveld på reservelaget, mens den 16-årige portugiseren Toni Silva nylig spilte på Liverpools U16 lag.

Vi følger kampen fra avspark kl 20.00.

Startoppstilling
Peter Gulacsi (19)
John Flanagan (17)
Alex Cooper (18)
Daniel Ayala (19)
Victor Palsson (bilde) (18)
Francisco Duran (21)
Jordy Brouwer (22)
Steven Irwin (19)
Lauri Dalla Valle (18)
Damien Plessis (22)
Alex Kacaniklic (18)

Innbyttere
Nikolaj Køhlert (17)
Chris Oldfield (19)
Nikola Saric (19)
Toni Silva (16)
Michael Ihiekwe (17)

Hull: Oxley, Leonard, Olofinjana, Sonko, Hanley, Featherstone, Cairney (Satelle 83), Wilkinson, Atkinson, Ghilas, Cullen.

Liverpool: Gulacsi; Flanagan, Ayala, Palsson, Cooper; Irwin, Plessis, Duran (Køhlert 59), Kacaniklic (Silva 85); Brouwer (Saric 73), Dalla Valle.
Reserver: Oldfield, Ihiekwe.

1.omgang:

5.min: Liverpool får kampens første corner etter at Kacaniklic utfordret på venstrekanten, men Duran slår hjørnesparket alt for hardt i vindkastene.

7.min:  0-1 BROUWER - Jordy Brouwer tar i mot ballen midt inne på Hulls halvdel, tar noen skritt framover og dæljer til lærkula fra om lag 25 meter. Ballen fyker inn nesten helt oppe i krysset - glimrende scoring!

14.min:
Kontring fra Hull da Ghilas kom fram på Liverpools venstresiden, prøver å nå Atkinson inne i midten, men Gulacsi er våken og bryter av crossen.

18.min:  Palsson mister til farlige Ghilas, men spilleren fra Algerie skyter hardt like over.

23.min: Atkinson hos Hull prøver seg fra utenfor kanten av Liverpools straffefelt, men et par meter utenfor det bortre krysset. 

41.min: Liverpool legger opp til et godt angrep med Irwin, Dalla Valle og Brouwer, men en dårlig touch fra sistnevnte ødelegger.

Pauserapport:
Svært vanskelige spilleforhold med regn og kraftig vind har bidratt til at det har vært lite spill og få sjanser i 1.omgang. Det blir mye lange fremspill, og vanskelig å få nok presisjon i pasningene til at man kommer til muligheter. Hjemmelaget har rutinerte og kraftfulle spillere som Sonko og Olofinjana, mens livlige Ghilas med landskamper for Algerie har vært deres farligste mann framover. Liverpools unge forsvar har imidlertid stått opp bra. Hele laget har i det hele tatt kjempet solid og ledermålet til Jordy Brouwer var en perle.

2.omgang

48.min:
Olofinjana får først et skudd blokkert av Ayala, før Cairney prøver seg. Forsøket går rett på Gulacsi.

51.min:  Godt angrep av Liverpool da Duran finner Irwin ute til høyre. Scouseren slår et godt innlegg, men Brouwer treffer feil med hodet fra god posisjon inne i feltet og ballen går utenfor. Spissen burde ha gjort det bedre.

52.min:  Cullen hos Hull skyter hardt, men like utenfor.

53.min:  Plessis får legge an fra 20 meter og ballen går via minst et forsvarsbein før keeper redder med beina mens han er på vei til motsatt side. Veldig nære scoring.

På to minutter har det vært flere sjanser enn i hele 1.omgang.

57.min:  Duran mister ballen på et raid framover, og Olifinjana skyter noen centimetere utenfor.

58min:  Svære Sonko meier ned Kacaniklic og får fortjent booking. Svensken er på beina igjen etter litt behandling.

59.min:  Den danske 17-åringen Nikolaj Køhlert kommer inn for Duran.

67.min:  Hull har en periode hvor de presser Liverpool bakover og høyreback Leonard skyter hardt mot nærmeste hjørne, men Gulacsi er på plass.

73.min:  Nicola Saric inn for Brouwer. 

83.min:  Cullen ut, Satelle inn for Hull.

85.min:  Reservelagsdebut for Toni Silva. Inn for Kacaniklic.

87.min:  Cairney kommer fram på høyresiden til Hull, slår over til motsatt side og Ghilas synes bare å skulle sette ballen i nettet da han for sleivtreff og sender kula utenfor. Kjempesjanse for Hull.

Sluttrapport:
Hull hadde nok sjanser i 2.omgang til å kunne si at de skulle hatt minst et poeng, men Liverpools unge mannskap kjempet heriosk mot en motstander med flere folk med førstelagserfaring. I perioder ble de røde til dels overkjørt sentralt på midtbanen, ikke minst tidlig etter pause da Duran begynte å bli sliten. John McMahon prøvde å kompensere ved å kjøre kapteinen Steven Irwin inn sentralt, og lykkes vel delvis. Dette var uansett en kamp hvor tenåringene på reservelaget vil ha lært mye, og lagmoralen var upåklagelig. LFC TV ved David Fairclough valgte Daniel Ayala som lagets beste, og spanjolen ruvet bokstavelig talt i midtforsvaret godt assistert av Victor Palsson. Bakerst hadde også Peter Gulacsi en god kamp, rolig og sikker. Juniorbackene Flanagan og Cooper kompenserte enkelte gale avgjørelser med ungdommelig pågangsmot og greide seg bra. Midtbanen var den lagdelen som slet mest, men pluss til Alex Kacaniklic ute på venstrekanten og Steven Irwin jobbet også durabelig. Jordy Brouwer spilte bak Dalla Valle og får et stort pluss for scoringen og hadde også andre fine involveringer. Lauri Dalla Valle hadde noen fine touch, men slet med å komme inn i kampen. Toni Silva kom inn noen minutter før slutt, og fikk i hvert fall vist at han ikke manglet noen respekt i vindkastene i Hull.