Ikke distrahert av England og VM

Gerrard er ikke distrahert av det kommende VM-sluttspillet. Han trekker seg ikke i taklinger eller forandrer spillet sitt foran en stort mesterskap. Hans hovedfokus nå er Liverpool.

Steven Gerrard sliter med å finne formen, men tilbabeviser at han har tanket rettet inn på det kommende VM-sluttspillet,

- Måten jeg har spilt på og måten jeg har trent på siden jeg var syv år vil ikke forandre seg nå på grunn av det som er på trappene, uttalte Steven Gerrard på et Nationwide-arrangement for England-fans.

- Jeg har aldri trukket meg fra en takling på grunn av en kamp jeg ser frem til. Hvis jeg har en cupfinale om to uker og en treningskamp i morgen, vil jeg ta fatt på den kampen og bringe noen ut av fatning. Hvis jeg blir skadet og mister finalen, er det stor uflaks.

- Hvis jeg blir skadet med Liverpool i løpet av de neste åtte kampene og går glipp av VM, vil jeg komme meg videre. Jeg ønsker å være skadefri i hver kamp. Selvsagt er jeg ivrig etter å reise til Sør-Afrika, men jeg vil ikke ta det lett med Liverpool for England på grunn av det.

- Jeg vil aldri ta det med ro. Det er nonsens. Jeg vil gå for full gass med begge.

- Det har vært hvisking som jeg har hørt om meg selv, men på grunn av den tiden jeg har tilbrakt i denne klubben og hva jeg har gjort, ville jeg like å tro at folk forstår at den viktigste kampen for meg er den neste.
- Du spiller fotball i 15 år. Det er tider ikke alt er rosenrødt. Du kan ikke alltid score mål og vinne fotballkamper. Noen ganger har du en formsvikt.

- Hvordan du reagerer er viktig og hvor mye du ønsker å komme tilbake til å spille godt. Jeg vil det mer enn noe annet. Jeg er sikker på at jeg kan avslutte sesongen bra for Liverpool og så reise til VM og spille god fotball.

- Jeg vet det har vært ganger denne sesongen hvor jeg ikke har nådd mitt beste nivå. Jeg er fortsatt ikke helt fornøyd med formen min, men mangler aldri aldri selvtillit som kan påvirke kampen når jeg entrer en fotballbane.

- For øyeblikket er ikke mitt hovedfokus Sør-Afrika. Det er å bli nummer fire med Liverpool og prøve å komme til Europa League-finalen.