Insua drømmer om vinnermedalje

Emiliano Insua drømmer om Wembley-finale og vinnermedalje i FA-cupen. Første hinder på veien for argentineren, som fyller 21 år i neste uke, er Reading på Madejski Stadium i ettermiddag.

Insua vet han tar fatt på en viktig vårsesong. Liverpool kjemper for å bli blant de fire beste i ligaen, og har samtidig håp om trofeer i FA-cup og Europa League. Venstrebacken er også fullt klar over at han ved godt spill for klubblaget er høyaktuell for en plass i Argentinas VM-tropp.

- Vi er veldig skuffet over å ikke ha gjort det bedre i ligaen, Champions League og Carling Cup, men nå får vi en ny mulighet i FA-cupen, uttaler Insua til Liverpool Echo.

- Det er veldig viktig for en klubb som Liverpool å kjempe om trofeer. Vi må kjempe videre. Vi vet det ikke blir enkelt mot Reading, da de vil se på denne kampen som en mulighet til å skape overskrifter. Vi må være forberedt på det, legger argentineren til.

- Vi ønsker å starte det nye året med en seier, og forhåpentligvis vil den seieren være den første på veien helt frem til Wembley.

I fjor var det Everton som ble Liverpools banemenn i FA-cupen, og Merseyside-naboen spilte seg senere helt frem til finalen.

- Det var en skuffelse for meg å måtte stå over de to kampene mot Everton i FA-cupen i fjor, grunnet landslagsoppdrag. I år satser vi på å komme lenger i FA-cupen enn vi har gjort de siste par sesongene.

- FA-cupen er spesiell. Hele verden vet om denne prestisjefulle og historiske turneringen. Nest etter Premier League er dette den nasjoanle turneringen alle lag ønsker å vinne. Nå må vi først forsøke å slå Reading, for å sørge for at vi tar oss videre til neste runde. Å spille på Wembley i en finale er en drøm for meg, og forhåpentligvis er det en drøm som går i oppfyllelse denne sesongen.

- Det faktum at vi har holdt nullen de to siste kampene har gjort godt for Pepe Reina og oss forsvarerne. Det sårer oss når vi slipper inn mål. Nå har vi tatt ett steg i riktig retning, ved å unngå baklengs i to kamper. Det bidrar til at vi har fått en mye bedre selvfølelse.

- Seieren over Aston Villa var viktig, da Villa er et av lagene vi kjemper om fjerdeplassen med. Vi lot oss ikke bryte ned. Vi startet kampen med stor selvtillit, og spilte bare bedre og bedre. Det var fantastisk å score i siste minutt. Vi må fortsette med slike prestasjoner. Vi føler oss i bedre form nå, og vil kjempe videre.

- Vi har forsøkt å få til en seiersrekke hele sesongen. Nå har vi to seire, og må forsøke å fortsette på den rekken. Forhåpentligvis bidrar det til at vi begynner å spille enda bedre, øker selvtilliten vår og begynner å klatre på tabellen.

- Så snart Reading-kampen er over, vil vi se frem mot Tottenham-kampen. Det er meget viktig at vi slår dem også.