Inter i kontakt med Rafa

Guillem Balague hevder at Rafael Benitez har hatt innledende samtaler med Inter Milan. Ifølge journalisten har det også vært følere ute fra AC Milan.

På sin hjemmeside skriver Balague at Inters tekniske direktør Marco Branca har spurt Liverpools manager om at vil være interessert i å ta over den regjerende mester i Italia. Presidenten i Inter, Massimo Moratti, blir av andre kilder sitert på at ”det vil være en stor overraskelse om han (Jose Mourinho) blir”.

Mange regner altså med at Jose Mourinho forlater Inter og går til Real Madrid etter lørdagens finale i Champions League mot Bayern München, ironisk nok med hjemmebanen til Real, Bernabeu, som finalearena.

”Rafa må bestemme seg snart”, skriver Guillem Balague. ”Han venter fortsatt på gode grunner til fortsatt å bli i Liverpool, eller et stort tilbud som vil overbevise ham om at han skal reise. Inter Milan vil være fristende, men Rafa vil fortsatt helst bli på Anfield. Problemet er at ingen i Liverpool er villig til å garantere ham at alt han får inn ved salg kan reinvesteres i nye spillere, eller at det vil komme midler fra styret som vil være tilstrekkelig for å utføre den nødvendige fornyelsen av troppen.

Skulle Benitez gå til Serie A, vil han overta et aldrende Inter med mange rutinerte spillere som spiller en slik fotball som Mourinho har lagt opp til og hvor det bare er to genuint kreative midtbanespillere i Sneijder og Cambiasso. Benitez vil behøve penger og nytt blod hvis han skulle bestemme seg for å gi dit.

AC Milan har også kontaktet agenten til Rafa ved to anledninger, og et tilbud fra rivalene til Inter kan være av større appell heller enn å følge i fotsporene til Mourinho etter en sesong hvor de kan ha vunnet alt som er mulig å vinne.”