Jovanovic senket Tyskland

Den kommende Liverpool-spilleren Milan Jovanovic ble matchvinner da Serbia beseiret Tyskland 1-0. Serbia spilte 11 mot 10 i over en omgang.

Milan Jovanovic spilte i en rolle ute til venstre på midtbanen for Serbia mot Tyskland. 29-åringen viste bra driv med ballen og scoret kampens eneste mål i det 38. minutt.

Tyskland tok initiativet far start, men kampen endret karakter da Tyskland fikk Miroslav Klose utvist i det 37. minutt. Serbia gikk rett i angrep. Et innlegg fra høyre ble headet tilbake av Birminghams nyervervelse Nikola Zigic. Milan Jovanoic dempet ballen før han smelte den i mål fra cirka tre meter.

Tyskland kunne ha utlignet på overtid, men ballen gikk i tverrligger. Etter pause la Serbia seg tilbake på banen, og det så ut som Tyskland spilte 11 mot 10. Tyskland skapte også et par farligheter, før Nemanja Vidic så ut til å bli syndebukk. Manchestere United-spilleren handset helt umotivert, og dommeren pekte på straffemerket og ga gult kort. Wigan-keeper Vladimir Stojkovic reddet imidlertid ellevemeterforsøket.

I det 67.minutt kunne Jovanovic doblet ledelsen, men skuddet gikk i stolpen. Syv minutter senere headet Nikola Zigic i tverrliggeren. Tyskland mistet noe av stinget fremover etter et par bytter. Milan Jovanovic ble tatt av banen i det 79.minutt.

Serbia trakk det lengste strået med 1-0. Tyskland vant skuddstatistikken 15-10. Den spanske dommeren markerte seg med å dele ut hele syv gule kort pluss de to gule kortene til Klose uten at kampen kan karakteriseres som stygg.

Serbia, Tyskland og Ghana har alle tre poeng i gruppe D. Ghana har én kamp mindre spilt. Serbia møter Australia i den siste gruppespillskampen onsdag 23. juni.