Kamp for å beholde trio

Liverpool Echo mener Liverpool FC står overfor en stor jobb for å overbevise Steven Gerrard, Fernando Torres og Javier Mascherano til å fortsette i klubben. Phil Thompson mener det er svært viktig at Gerrard og Torres blir værende.

Liverpool FC begynner nå letingen etter ny manager etter at Rafael Benítez’ tid på Anfield er over etter nesten seks år i sjefsstolen. Managing director Christian Purslow og akademiambassadør Kenny Dalglish vil lede jakten på en ny kandidat. De vil se etter en person med stor erfaring og med fremragende treneregenskaper. Det er ingen tvil om at duoen må gjøre et riktig valg. Ifølge Dominic King i Liverpool Echo sies Benítez å være svært oppskaket over at hans tid i klubben er forbi.

Vel så utfordrende som å finne ny manager står Christian Purslow må han overbevise Steven Gerrard, Fernando Torres og Javier Mascherano til å bli værende på Anfield og gi den nye manageren enda en sesong, melder Dominic King i Liverpool Echo.

Torres har ennå ikke sagt noe definitivt om fremtiden hans ligger på Anfield. Både Manchester City og Chelsea er beredt til å hente spissen dersom han føler at Liverpool ikke snart er i en posisjon hvor de kan være utfordrer til titler. Liverpools toppscorer har gjort det klart at han ikke vil tenke på fremtiden før etter VM. Ledelsen på Anfield vil måtte vente i spenning på spissens avgjørelse.

Liverpool ønsker derimot ikke å selge Torres, men kan bli tvunget til det om spilleren ikke føler at klubben viser nok fremgang.

Gerrard har informert sine nærmeste om at han ikke ønsker å bli distrahert av spekulasjoner under VM, men nylig hintet om at han vil stå overfor en vanskelig avgjørelse når mesterskapet er over. Ingenting vil tilfredstille Gerrard mer enn om han kan utgjøre en sentral rolle i Liverpools vei tilbake for å bli tittelutfordrer, men ingenting vil heller skuffe ham mer enn om det igjen ender med brutte løfter fra ledelsen. Real Madrid rapporteres å være interessert i Liverpools kaptein.

Javier Mascherano har ikke signert kontrakten Liverpool tilbydde ham i mars, Argentineren er en av Benítez’ allierte, og han ligger trolig an til å foralte Liverpool når VM er over. Situasjonen hans kompliseres av at kone og døtre ønsker en retur til et spansktalende land.

Phil Thompson mener det må prioriteres å beholde Steven Gerrard og Fernando Torres.
- Vi trenger våre stjernespillere dersom vi skal sette spor etter oss neste år, uttaler Thompson ifølge Liverpool Echo.

- Ikke bare på banen, men vi har en verdensomspennende fanbase på over 100 millioner mennesker.

- De trenger stjernenavn, de trenger spillere å klamre seg til - det er derfor vi har behov for å beholde Torres og Gerrard her.

Thompson vet hva Benítez føler ettersom han selv mistet jobben sammen med Gerrard Houllier i 2004.
- Jeg har vært i den posisjon, og det er ikke hyggelig.

- Rafa har gjort en god jobb. Ingen vil noen gang glemme det som skjedde i Istanbul, men vi har hatt en meget vanskelig sesong,.

- Vi har gått fra 2.plass til 7.plass, noe som ikke er godt nok. Spillerstallen er ikke god nok.

- Mange signeringer har ikke slått til. Du lever og dør av dine resultater og spillerkjøp. Det handler ikke om å ha vært mislykket. Du har gjort sitt beste. Kanskje har du gått så langt du kan, og du baner vei for noen andre.

Thompson frykter at klubben ikke vil bevege seg i riktig retning før Tom Hicks og George Gillett får solgt.
- Jo heller før enn senere. Vi trenger mer stabilitet. Vi kommer ikke tilbake før vi får ny eiere. Jeg er bekymret for klubben. Det kommer til å bli en vanskelig sommer.