Kirdi på offensiven

En investorgruppe ledet av Yaha Kirdi hevder at hovedpunktene i en kjøpsavtale på det nærmeste er klar. Rhone Group skal være en seriøs utfordrer til budet fra Kenny Huang. Gillett og Hicks kan ikke stoppe klubbsalg. Oppdatert.

En gruppe investorer fra Midt-Østen og Canada, ledet av syrianeren Yaha Kirdi, sies å sluttføre en plan for oppkjøp, nedbetaling av gjeld og finansiering av nytt stadion.
- Yaha Kirdi, som representer et utvalg av investorer fra Midt-Østen og Canada, bekreftet i dag at hans gruppe er i utdypede forhandlinger med Thomas Hicks og George Gillett, deleiere av Liverpool FC, for å kjøpe 100% av klubben, står det i en uttalelse ifølge Daily Telegraph.

- Enighet har blitt nådd på alle hovedpunkter, inkludert kjøpspris, tilbakebetaling av gjeld til RBS og Wells Fargo og finansiering av nytt stadion i Liverpools Stanley Park. En formell kjøpsavtale mellom partene er inne i det siste stadiet av forhandlingene.

- Herr Kirdi er bosatt i Canada og er en tidligere landslagsspiller for Syria som håndterer investeringer i Europa og Nord-Amerika på vegne av sin investorgruppe.

- Liverpool er en stor fotballklubb med lidenskaplige og stolte fans på Merseyside og i hver del av verden. Med tilførsel av penger til å forbedre stallen og finansiering på plass til å bygge stadion, vil Liverpool få et solid fundament for å konkurete i Premier League og Europa i årene som kommer, uttaler Kirdi ifølge Sky Sports News.

Kenny Huang ønsker å få ordnet et oppkjøp innen ti dager, men ifølge Daily Telegraph har situasjonen blitt mer komplisert etter at Rhone Group igjen er i bildet.Rhone Group ønsket å kjøpe en andel på 25% for £100M i mars, og har siden fulgt klubbens situasjon. De skal være klar med det budet igjen og samtidig håpe å tiltrekke seg en majoritetspartner til å kjøpe resten av klubben. Både Barcap og RBS fortrekker at hele klubben selges, men en kilde uttaler at Rhone og Huang er seriøse kandidater til å presentere et vellykket bud overfor styret.

Det er ennå ikke klart hvilke andre som har kommet med bud, men kilder i Midt-Østen antyder at det er lite sannsynlig med bud fra Al Kharafi-familien og Dubai International Capital.

Ifølge Liverpool Daily Post virker Tom Hicks og George Gillett å ha lite innvirkning på hvem som etter hvert skal ta over eierskapet av Liverpool FC. Formann Martin Broughton har fått forsikringer fra duoen om at de ikke vil stå i hans vei for hans anbefalinger. Amerikanerne må gå med på Broughtons valg dersom formannen får resten av styrets stemmer. Dette gjør det enda klarere at Hicks og Gillett mistet full kontroll på Anfield da Broughton kom inn i april med oppgave om å selge klubben.