Kirdi vil ikke betale overpris

Yahya Kirdi opplyser at han ikke ønsker å betale mer enn markedspris for Liverpool. Avviser at han vil by £600M for klubben. Syrieren vil ha to måender for å fullføre et oppkjøp. Langer ut mot Rafael Benítez.

Yahya Kirdi håper å slutføre en avtale om overtagelse av liverpool før sesongåpningen mot Arsenal på søndag. Den Canada-baserte investoren hevder at George Gillett kom til enighet med ham i april om en avtale om selge klubben for £450M, men avbrøt forhandlingene like før han og Hicks skulle offentliggjøre den i henhold til Barclays Capitals involvering i salgsprosessen.

Det har blitt spekulert om Kirdi var villig til å betale prisforlagende på £600M for Liverpool, men det avviste han tidligere i dag i et telefonintervju med Bloomberg.
- Jeg kan ikke betale ett pund mer enn verdien på Liverpool. Jeg er ikke gal, uttalte Kirdi.

Kirdi hevder at han blir støttet av betydelige investorer fra Midtøsten og Canada, men har ikke avslørt deres identitet. Kirdi er usikker på hvorfor hans bud ikke har blitt akseptert, men har tro på en løsning med Broughton. Mesteparten av forhandlingene har foregått med Gillett.
- jeg stoler på Martin Broughton. Han bestemmer hva som er best for Liverpool, fortetter Kirdi, og tilleggee at han møtte Broughton sammen med Gillett i London for tre måneder siden. Syrieren beskriver Gillett som sin venn, og de to har kontakt hver dag. Jonathon Brill, talsmann for eierne, nektet å kommentere utspillet.

Kirdi avslører at en oppkjøpsavtale kan komme i havn i løpet av kort tid, men at det vil ta mye lenger tid å fullføre et oppkjøp.
- Jeg ønsker i det minste to måneder, to måneder for å se alt. Deretter, hvis alt er ok, er det en avtale. Hvis ikke, så er det takk skal dere ha.

Kirdi ønsker ikke å ta ut penger fra Liverpool.
- Jeg har likt dem siden jeg var ung. Det er ikke viktig for meg at jeg er Liverpools eier. Uansett hvem som tar over Liverpool så må det være bra for klubben.

Flere supportere er skeptiske om Kirdi og hans samarbeidspartnere har midlene til å kjøpe klubben.
- Jeg er veldig seriøs. Det er store navn sammen med meg, store selskaper når avtalen er klar. Dere vil kjenne til alle, men de ønsker å holde det privat nå.

Kirdi gir sin støtte til Roy Hodgson, men er svært negativ til tidigere Liverpool-manager Rafael Benítez.
- Rafael gjorde ingenting godt for Liverpool. Hodgson er veldig bra for Liverpool fordi han er ikke er en slags diktator.

Rafael Benítez vant Champions League i 2005 og FA-cupen i 2006 md Liverpool.