Klart for minnegudstjeneste

I morgen er det 21 år siden Hillsborough-tragedien. Som vanlig arrangeres det minnegudstjeneste for de omkomne på Anfield. Nytt av året er at man må ha billett for komme inn.

8500 personer har allerede hentet ut billett til minnegudstjenesten på Anfield i morgen. Det betyr at det er 1500 billetter igjen. Billettene er selvfølgelig gratis, og kan hentes ut i billettlukene på Anfield og i Liverpools butikker.

Det er av sikkerhetshensyn at man må ha billett for å komme inn på minnestunden, og det deles ikke ut billetter samme dag som arrangementet finner sted. Altså er siste frist til å sikre seg billett i dag.

Minnegudstjenesten starter klokken 14.45 lokal tid i morgen. Tidligere Liverpool-spiss John Aldridge og inspektør Bernie Swift fra Merseyside-politiet vil lese fra bibelen. Jenni Hicks og Pat Joynes, som begge mistet sine barn på Leppings Lane, vil slippe 96 ballonger opp i luften, slik man også gjorde i fjor. "You'll Never Walk Alone" vil bli sunget av Neil McHale.

I fjor var nesten 30 000 mennesker tilstede i forbindelse med 20-årsjubileet for ulykken, og man måtte ta i bruk alle fire tribuner. I år forventer man langt færre, rundt 10 000, og kun The Kop vil være åpent for publikum.

Liverpools spillere og stab vil som vanlig overvære minnegudstjenesten, sammen med en rekke tidligere Liverpool-spillere. Klokken 15.00 lokal tid vil navnene til de 96 som omkom bli lest opp, samtidig som det vil ringes med en bjelle og tennes lys.

Liverpool Echo har for øvrig et arrangement i sine lokaler i Old Hall Street klokken 13.30 lokal tid i dag, der journalistene som dekket Hillsborough-ulykken for avisen for over 20 år siden vil svare på spørsmål fra publikum.