Konchesky drømmer om landslaget

Paul Konchesky håper at overgangen fra Fulham til Liverpool skal bidra til at han igjen blir landslagsaktuell. Venstrebacken står bokført med to landskamper for England så langt i karrieren.

29-åringens to landskamper kom under Sven-Gøran Erikssons tid som landslagssjef, noe som betyr at Konchesky har vært ute av landslagsdiskusjonen i fem år. Men backen bærer fortsatt et håp om å få spille EM i 2012 med England.

- Jeg ønsker å gjøre mitt beste for Liverpool først. Klarer jeg å gjøre det bra her, så vil jeg få sjansen for England, og da vil det være en stor bonus for meg, sier London-gutten til Liverpool Daily Post.

- Men det første målet jeg har satt meg er å gjøre det bra for Liverpool, og å vinne noe med klubben. Jeg har kanskje vært uheldig som ikke har fått flere sjanser for landslaget, men det er opp til landslagssjefen hvem han vil ta med, legger han til.

- Det plager meg ikke at jeg har vært ute av landslaget i fem år. Forhåpentligvis klarer jeg å vise landslagssjefen hva jeg er kapabel til her i Liverpool. Man må ha tro på seg selv, og dersom både jeg og laget mitt gjør det bra, vet du aldri hva som vil skje.

Konchesky har ikke fått noen god start på Liverpool-karrieren, og figurerer nå på skadelisten, etter at han pådro seg en hamstringstrekk mot Sunderland. Men han trives likevel i sine nye omgivelser.

- Jeg synes det har vært virkelig morsomt. Treningene er intense, og vi gjør mye formasjonstrening, slik at Roy får frem budskapet sitt. Det kan ta en tid før alt sitter, for dette laget er ikke vant til hans metoder og hva han prøver å formidle. Men spillerne prøver å lære så fort som mulig.

- Jeg begynner å bli kjent med de andre spillerne nå. Jeg har funnet meg godt til rette, og har følt meg velkommen hele tiden.

- Jeg har selvsagt snakket med London-guttene, men også mye med Stevie og Jamie. Alle de andre spillerne har også hjulpet meg.

- Jeg tilbringer mye tid på treningsfeltet, og jobber hardt. Så drar jeg hjem og slapper av. Jeg bodde på et hotell i sentrum til å begynne med, og da hadde jeg muligheten til å ta med familien på restauranter og butikker. Men nå ser jeg frem til å komme i orden i mitt nye hjem.

Konchesky virker å være Roy Hodgsons klare førstevalg på venstrebacken, men selv forventer London-gutten hard konkurranse fra Fabio Aurelio når brasilianeren blir skadefri igjen.

- Jeg har sett Fabio spille, og jeg har spilt mot ham. Jeg synes han er en stor spiller. Han har en god venstrefot. Han vil legge press på meg. Han har vært i Liverpool en stund, og vet hva dette handler om. Jeg ser frem til utfordringen.