Kunne vært en kamp om tittelen

Rafael Benitez sier at søndagens kamp mot erkerivalene Manchester United kunne vært en kamp om tittelen. Bare Fernando Torres hadde holdt seg skadefri.

Manchester United leder ligaen, mens Liverpool har femteplassen, 15 poeng bak sine erkerivaler. Søndag møtes de. Rafa er overbevist om at Liverpool kunne ha tatt disse 15 poengene dersom Torres hadde holdt seg skadefri.

Fernando har scoret fire mål denne uken, noe som førte hans totale scoringstall denne sesongen til 17. Rafa drømmer om det som kunne ha vært dersom El Nino ikke hadde vært så skadeplaget.

- Det er enkelt for meg å si og noe alle kan se. Hadde vi hatt Torres med hele sesongen, kunne gapet til toppen vært innskrenket. Torres sine mål kunne ha gjort forskjellen. Hvor mye vi kunne tatt av poenge i de kampene vi har manglet Fernando, er selvsagt umulig å si, sier Rafael Benitez til liverpoolfc.tv.

Rafa sier at laget trengte den selvtilliten spillerne fikk ved å slå Portsmouth 4-1.

- Og vi fulgte opp med en ny god kamp mot Lille. Vi har en solid dose med selvtillit nå og vi skal forsøke å få et godt resultat på Old Trafford.

Torres har scoret i de to siste møtene med United og Rafa ble spurt om han nå har et psykologisk overtak på Uniteds midtstopper, Nemanja Vidic.

- Vidic er en god spiller med erfaring og det vil bli tøft for Fernando å slå ham, men forhåpentligvis greier han det. Det viktigste er at laget fungerer som det skal. Spiller vi som vi vi gjorde mot Portsmouth og Lille, så kan vi slå alle.

Benitez ble også spurt om Liverpool nå må vinne de resterende åtte kampene for å sikre seg den viktige fjerdeplassen.

- Vi tar en kamp om gangen. Vi skal forsøke å skaffe oss selvtillit i kampen på søndag, og så begynne å tenke på den neste kampen. Heller ikke konkurrentene våre vinner alle kamper, og taper innimellom. Så får vi gjøre det som står i vår makt for å greie å ta tre poeng på søndag.

Sjefen ble også spurt om rivaliseringen mellom supporterne av Liverpool og Manchester United.

- Vi vet at rivaliseringen er knallhard og at alle supportere av våre lag følger denne kampen. Tabellsituasjonen betyr ingenting. Dette er en kamp som lever sitt eget liv, der begge lagene så gjerne ønsker å vinne. Presset er på begge klubbene. Vi trenger poengene for å greie fjerdeplassen og vil gjerne vinne denne kampen, da vi trenger de poengene vi kan få i ligaavslutningen.

Om Liverpool kan gjenta fjorårets 4-1-seier på Old Trafford, svarer Rafa;

- Dette er en annen kamp og en annen sesong. Vi må spille med selvtillit og forsøke å vinne kampen og ta dette som en stor utfordring, sier Liverpool-manageren.