Kuyt avgjorde mot Danmark

Dirk Kuyt fastsatte sluttresultatet til 2-0 mot Danmark. Daniel Agger var sist på ballen ved Nederlands ledermål. Ryan Babel ubenytttet reserve.

På Soccer City Stadium i Johannesburg spilte Danmark solid defensivt mot Nederland før pause. Danskene la seg lavt og lot ikke nederlenderne slippe til med gode muligheter. Daniel Agger var utmerket i Danmarks midtforsvar og sto for flere gode inngripener de første 45 minuttene. Dirk Kuyt var noe involvert i Nederlands offensive spill fra sin posisjon ute til høyre på midtbanen.

Etter sidebyttet sprakk nullen for Danmark allerede i det første minutt. Keeper Thomas Sørensen var på en skovtur, før Robin van Persie etter hvert fikk lagt inn fra venstre. Danskenes venstreback Simon Poulsen skulle klarere, men nokså upresset headet han via en uheldig Daniel Agger og i mål. Poulsen ble kreditert selvmålet.

Danmark hadde lite å stille opp med offensivt. Dirk Kuyt ble flyttet frem som spiss da Ibrahim Afellay kom inn i det 77 .minutt. Wesley Snejder kunne ha økt ledelsen i det 82. minutt da hans avslutning gikk via Agger og i tverrligger og ut til corner.

I det 85. minutt punkterte Dirk Kuyt kampen. Nigel de Jong sendte i veien en flott gjennombruddsball, og Eljero Elija satte ballen i stolpen alene med Thomas Sørensen. Dirk Kuyt var påpasselig og kunne enkelt få ballen over streken. Liverpool-spilleren kunne også endt med en målgivende, men forsøket fra Affelay like etterpå ble reddet på streken av Poulsen.

Både Dirk Kuyt og Daniel Agger spilte samtlige minutter. Ryan Babel var ubenyttet reserve.

Nederland har fått en glimrende åpning i gruppe E med sin 2-0-seier mot Danmark, og møter Japan på lørdag. Senere samme dag tar Danmark i mot Kamerun.

Siste: Daniel Agger har nå offisielt blitt kreditert selvmålet.