Lee roser Lucas, Degen og Kyrgiakos

Sammy Lee mener at Lucas har gjort store fremskritt, og roser også innsatsen til Kyrgiakos og Degen. Assistentmanageren beretter også at Maxi Rodriguez har glidd fint inn i miljøet.

Lucas Leiva spilte sin 100. kamp for Liverpool da Tottenham stod på motsatt banehalvdel på Anfield onsdag kveld. Assistentmanager Sammy Lee mener brasilianeren virkelig har fått fart på sin Liverpool-karriere denne sesongen. Midtbanespilleren har vært involvert i 29 kamper for de røde denne høsten og vinteren. Kun Dirk Kuyt har spilt flere.

- Det er en stor prestasjon å spille 100 kamper for denne fotballklubben. Lucas har vist karakterstyrke, fordi han har måttet tåle mye kritikk. Han gjør en fantastisk jobb for denne klubben, uttaler Lee til Liverpoolfc.tv.

- Å spille 100 kamper for denne klubben står det respekt av. Han har gjort store fremskritt denne sesongen. Det er rom for forbedringer hos alle spillere. Lucas ønsker å bli bedre, han ønsker å lytte og lære. Når du har slike typer på laget, har du en god sjanse til å gjøre det bra, legger han til.

- Lucas har vært gjennom en tøff tid, fordi han ikke er alles favorittspiller, men innad i klubben setter vi stor pris på den gode jobben han gjør for oss. Ved å jobbe sammen med ham daglig ser vi hvilken flott type han er, og han har som sagt vist seg å være sterk mentalt.

Lee forteller også at Liverpools ferskeste tilvekst, Maxi Rodriguez, har funnet seg godt til rette på Anfield.

- Han har glidd fint inn i miljøet. Han har kun vært her noen dager, og det har vært hektisk for ham, fordi han måtte fly tilbake til Madrid og ta farvel med alle sammen der. Han har funnet seg godt til rette i spillergruppen, og The Kop ga ham en fin velkomst når han kom inn mot Tottenham. Dersom han presterer bra og jobber hardt vil han bli en publikumsfavoritt her.

En annen utenlandsimport som endelig begynner å vise hva han kan, er Philipp Degen. Sveitseren har startet de tre siste kampene, og har imponert staben.

- Han er energisk, og er det noe motstanderen ikke liker er det folk som er kjapt oppe i beina på dem. Han gir oss bredde, og det er positivt.

Lee er også imponert over formen til Sotirios Kyrgiakos. Grekeren leverte solid stopperspill både mot Stoke og Tottenham.

- Jeg syntes backfireren var utmerket mot Tottenham. Det er aldri lett å spille mot Crouch, på grunn av hans høyde, men jeg syntes vi håndterte ham og Defoe veldig bra.

- Kyrgiakos har spilt to strålende kamper nå, mot Stoke og Tottenham, og det er slikt vi trenger. Vi visste vi kom til å spille med ryggen mot veggen på Stokes dødballer, og han klarte seg meget bra.