Lille øyner skalp

Lille-treneren håper de rødes selvtillit er svekket etter Wigan-kampen. Toppscoreren ute for Lille. Én på hvert lag i faresonen. Sand på banen. LFC har svak statistikk med dommer Claus Bo Larsen.

Lille-trener Rudi Garcia uttaler at Liverpools motstander ikke er skapt for å forsvare seg. Spillerne vil nødig holde igjen, og det blir ikke lett å få frem budskapet om at Ligue 1 har prioritet fremfor UEFA Europa League.

- Hvis jeg spurte spillerne om å ta det med ro mot Liverpool, ville de ikke høre på meg, fleiper Rudi Garcia.

Rudi Garcia lar spillerne drømme om avansement, men vet at Liverpool blit en hard nøtt å knekke. Franskmennene kommer ikke til å legge seg i forsvar.

- Jeg ville fortrekke om vi blir slått ved å spille vårt spill fremfor å bare forsøke å ta motstanderen på kontringer. Vårt lag er ikke bygget for det.

- I begynnelsen av gruppespillet var vi ikke favoritter i gruppen med Valencia og Genoa, men vi gikk videre.

- Liverpool er et stort lag. Store lag er alltid der.

- Vi kan ikke undervurdere dem, men vi får se om de presterer som de gjorde mot Wigan.

- Det vil bli vanskelig etter denne mer enn gjennomsnittlige kampen de hadde mot Wigan.

- Men det hører to lag til historien. Kanskje selvtilliten deres synker, men de vet nå viktigheten av Europa League. Å vinne den vil være en av deres målsettinger.

- Liverpool er muligens det mest legendariske laget i England, men igjen må vi kanskje skrive vår egen historie som St.Etienne gjorde da de møtte dem i kvartfinalen på 1970-tallet.

- Vi har behov for å skrive vår egen historie. Vi får kanskje se det når vi spiller på Anfield, men det er magisk å spille mot et slikt lag.

Garcia har kjennskap til Rafael Benítez fra tidligere. Lille-treneren tilbrakte en uke hos spanjolen i Valencia.
- På dette nivået vil det bli ganske spesielt for meg. Da jeg jobbet for å bli trener, reiste jeg til Valencia i en uke. Han trente dem på den tiden. Jeg jobbet sammen med ham. Jeg vil si at han er meget åpen person og trener og en veldig lidenskapelig mann.

- Benítez har en flott fotballfilosofi og er veldig interessant også. Han har vært en suksessfull trener.

Midtbanespilleren Yohan Cabaye ser frem til å spille mot Steven Gerrard.
- Han er en spiller i verdensklasse, men han har to ben og to armer akkurart som meg. Jeg skal utfordre ham, mann mot mann.

Toppscoreren er skadet
Lille må unnvære forsvarerne Nicolas Plestan og Matthieu Debuchy. Toppscorer Gervinho, som har scoret fem mål i Europa League, og spisskollega Tulio de Melo er også skadet. Adil Rami har ennå til gode å bli kvitt en snev av influensa.

Mascherano og Obraniak i faresonen
Hvert lag har én spiller som må ut i karantene i returoppgjøret dersom de pådrar seg gult på Stade Lille-Metropole: Javier Mascherano for Liverpool og Ludovic Obraniak for Lille.

Bane til bekymring
Press Association opplyser at det har blitt lagt sand på enkelte deler av banen.

Dansk dommer
Claus Bo Larsen er oppnevnt av UEFA til å dømme Lille-Liverpool. Han har dømt Liverpool fire ganger tidligere. Anfield-klubben har én uavgjort og tre tap som resultat - 0-1 borte mot Monaco i Champions League 2004/05, 1-2 borte mot Besiktas i Champions League 2006/07, 1-1 borte mot Atlético Madrid i Champions League 2008/09 og 1-3 hjemme i kvartfinalen mot Chelsea i Champions League 2008/09.

Den 44-årige danske dommeren får med seg Henrik Sønderby og Anders Nørrestrand som assistentdommere. Tilleggsassistentdommere er Peter Rasmussen og Anders Hermansen. Nicolai Vollquartz får oppgaven som fjerdedommer.