Lite produktiv periode foran mål

Kan bli den svakeste perioden foran mål på mer enn 40 år. Benítez tror på bedring i angrepspillet med Benayoun og Torres tilbake. Unirea tapte mot Cluj i generalprøven.

Liverpool skal i kveld forsøke å sikre avansement til 1/8-finalen i Europa League. Hvis de ikke scorer tre mål, vil det være de rødes minst produktive periode foran mål på mer enn 40 år. Ikke siden 6-1-seieren mot Hull i september har Benítez' mannskap gått av banen med mer enn to scoringer i en enkelt kamp, en rekke som nå er oppe i 29 kamper. I de seneste 17 bortekampene har de bare nettet mer enn ett mål ved én anledning, 2-0-seieren mot Everton i november. Forsvaret har vært solid, med seks av de syv seneste kampene uten baklengs.

Rafael Benítez tilbakeviser kritikk mot Liverpools spillestil. Han tror laget vil ta et skritt fremover angrepsmessig når hans beste offensive spillere er tilbake fra skade. Med Torres, Benayoun og snart Johnson tilbake på laget er manageren optimistisk.

 - Mot City spilte vi ikke ballen så bra. Noen ganger ga vi den bort for lett, uttaler Rafael Benítez til Liverpool Daily Post.

- Men det ble likevel null baklengs mot et sterkt, solid lag. Da vi satte inn Yossi, var han en trussel. Vi gjorde de riktige tingene, men vi var ikke veldig presise i den siste tredjedelen.

- Begge lag spilte bra i forsvar. Det er kreditt til forsvarerne, men vi forsøkte å skape sjanser, selv om folk sier at vi ikke skapte så mye.

- Ryan er spiss. Kuyt er spiss. Maxi kan score mål, og det kan også Gerrrard. Det er fire spillere som går i angrep for å skape noe.

- Du ønsker alltid å score mer. Hvis du ønsker å forbedre deg når du også slipper inn for mange, gjelder det å bli sterkere i forsvar.

- Nå har laget mer selvtillit i forsvar. Da må vi ta et steg fremover, å bruke spillere med mer offensiv mentalitet. Da vil alt forandre seg.

- Vi hadde sånne som Agger, Yossi, Fabio, Johnson og Torres fraværende. Alle er offensive spillere med kvalitet, men de er på vei tilbake, så vi kommer til å bli bedre i angrep på grunn av disse spillerne.

I dag venter Unirea Urziceni i Europa League. Rumenerne spiller til daglig på Stadionul Tineretului som har en kapasitet på kun 7000 tilskuere. Stadionanlegget er ikke godkjent for e-cup. Derfor må Unirea spille i Bucuresti, på banen til Steaua. Stadionul Steaua tar 27.500 tilskuere.

På mandag startet den rumenske ligaen opp igjen etter vinterpausen. Unirea Urziceni tapte hjemme mot Cluj i toppoppgjøret. Siden i høst er manager Dan Petrescu erstattet av Roni Levy.
- De vant ligaen i fjor etter å ha vært et sterkt lag, jobbet hardt og vært gode i forsvar. De har ny manager, men tilnærmelsen er den samme, fortsetter Rafael Benítez.

- De har kvaliteten at de er godt organisert, jobber hardt og spiller kontringsfotball. De er ikke et veldig offensivt lag, men kan score mål.

- Kanskje de som enhet er sterkere i forsvar enn i angrep. Vi må dra dit, og de må ta mer sjanser. Kanskje får vi mer rom og flere muligheter til å spille på kontringer.

- Mot Urzceni hadde vi noen sjanser, men de lå meget dypt, så det var svært vanskelig. Men vi må være på dem hele tiden i Bucuresti. De må være mer offensive, mer angripende lag.