Liverpool byr på Luke Young

Avisen Guardian skriver i kveld at Liverpool byr 2,75 millioner pund for Aston Villas venstreback Luke Young. Villa vil ha 3,5 millioner.

Roy Hodgson er på jakt etter venstreback og satser nå på at Martin O`Neill er velvillig til å kvitte seg med sin. Liverpool-manager Roy Hodgson forsøkte å kjøpe Young foregående sesong, mens han ennå var manager i Fulham. Nå har han ifølge Guardian børstet støvet av interessen for den tidligere engelske landslagsbacken i sin nye jobb

Avisen skriver at Liverpool har kommet med et konkret bud på £2.75m  for en spiller som har fått beskjed om at han kun er stallfyll på Villa Park.

Til tross for en relativt høy alder, han ble 31 år 19. juli, kan Young bekle begge backplassene, og ble så sent som i november kontaktet av landslagssjef Fabio Capello om en plass i landslagstroppen. Anvendeligheten kan gjøre at han kan være en spiller som kan gå hjem hos røde supportere. Young sto imidlertid på beskjeden han tidligere hadde gitt om at han hadde gitt seg på landslaget. Dermed stoppet den tidligere Charlton-, Middlesbrough- og Tottenham-spilleren på sju kamper for Three Lions.

Hodgson har hatt følere ute for Wigans back, Figuero fra Honduras, men nødvendigheten av engelske spillere i troppen, kan gjøre at han går for en britisk spiller. Liverpool trenger backer etter at Fabio Aurelio og Philipp Degen begge har forlatt klubben og Emiliano Insua er på vei til italiensk fotball.

Villas beslutning om å gjøre Young tilgjengelig for salg, kommer ifølge Guardian som en skuffelse på mange av klubbens supportere. Young har vært populær, siden han kom for £5.5m fra Middlesbrough for to år siden. Young spilte godt i den første sesongen, mens han har vært mer skadeutsatt i den andre. I tillegg opplevde han også en personlige tragedie da halvbroren Andre på 17 år døde under en ferie.

Young kjempet seg til en plass på Villa-laget og spilte fjorten kamper for laget i fjor, men kom i skyggen for Carolos Cuéllar, som spilte fast høyreback for Villa i fjor.