Liverpool og Everton i stadionsamtaler

Ifølge Daily Post skal Liverpool og Everton i dag møte representanter for kommunen angående klubbenes søken etter nytt hjem. Liverpool University og NWDA skal også være til stede.

Liverpools managing director Christian Purslow og hans kollega Robert Elston i Everton, som begge skal på møtet, jobber med å finne løsninger til klubbenes utdaterte fotballstadioner.

Det antas at klubbene vil oppfordres til å gå sammen med universitetet om å gjennomføre en studie om mulige alternativer.

- Vi ønsker møtet velkommen. Folk begynner å se på mulighetene igjen, uttaler Steve Broomhead, daglig leder i North West Development Agency (NWDA), til Liverpool Daily Post.

- Begge klubber trenger løsninger, enten enkeltvis eller i fellesskap.

Verken Everton eller Liverpool ville gi kommentar til møtet.

Et alternativ som kan bli sett på under møtet er den ideen om et "fotballkvartal" fremsatt av supportergruppen Keep Everton in Our City (Keioc).

Keioc-ideen vil se Goodison Park ombygd og finansiert av hotell og andre utbygginger rundt Stanley Park.

I en separat utgreing er har Liverpools labour-leder Joe Anderson skrevet til EFC og LFC for å foreslå at det inngås en studie med kommunen om muligheten for et felles stadion.

Han mener at det en gang for alle må tas en avgjørelse for eller i mot, og fremfor alt trengs det klarhet.

Men byrådsleder Warren Bradley synes at ideen om et fotballkvartal rundt Stanley Park er en flott idé.

Tidligere har enhver diskusjon om et felles stadion bestandig blitt avvist av Liverpool FC. Klubben hevder at de har forpliktet seg til å bygge et stadion i Stanley Park verdt £400M med kapasitet på 60000 tilskuere, men jakter £100M for å komme i gang med arbeidet. Så langt sliter de røde med fiansiering.

Purslows høyeste prioritering er å bygge nytt stadion. Mangelen på fremgang i stadionsaken er blant de viktigste kildene til fansen misnøye eierne Tom Hicks og George Gillett.

Også Everton er på desperat jakter etter et nytt hjem. Klubben ble tvunget tilbake til tegnebrettet etter at regjeringen avviste planer om flytting til Kirkby sammen med supermakedkjeden Tesco.

Når planene falt sammen, vil de blå se på alle muligheter igjen.

Everton sies å se på mulighetene til å ombygge Goodison Park, men dette har allerede blitt utelukket grunnet kostandene.

Klubben leter visstnok etter nytt område sammen med kommunen. Men tidligere har alle foreslåtte steder blitt for dyre.