Liverpool res - Blackburn res 1-2

Reservelaget tapte årets siste hjemmekamp i ligaen, og fortsatt sin dårlige rekke med resultater. David Amoo med utligning tidlig i 1.omgang.

Liverpool: Martin; Flanagan, Mavinga (Sokolic 46), Palsson, Cooper (Dalla Valle 46); Amoo, Irwin, Køhlert, Kacaniklic; Saric, Bruna.
Reserver: Hansen, Ihiekwe, Brouwer

Blackburn: Kean, Ramm, Morris, Hanley, Pearson, Lowe, Evans, Potts, Blackman, Doran, Aley.
Reserver: Swann, Knowles, Hitchcock, Ajagbe, Santa Cruz

1.omgang:

8.min: Morris legger inn fra Blackburns venstreside, og Blackman avslutter like over.

10.min: Liverpools kaptein Steve Irwin slår et frispark fra venstre, keeper mister ballen men forsvaret til Blackburn får klarert.

10.min: 0-1 LOWE - Evans kommer seg lett forbi Kacaniklic ute ved dødlinja, og Lowe er helt umarkert da han på overlegget enkelt kan sette ballen inn fra omtrent straffemerket.

12.min:
1-1 AMOO - Liverpool har ballen ute på sin venstrekant, og den unge backen Alex Cooper får slått en lav og hard cross. Bruna flikker ballen videre med hælen til David Amoo, som får vendt opp sentralt og scorer pent.

27.min:
Målscorer Lowe er for sent inne i en takling mot Kacaniklic, som må ha behandling, og får et fortjent gult kort.

35.min: Morris får slått farlig inn fra venstre, men ingen får noen touch på ballen inne i Liverpools straffefelt.

38.min: Chris Mavinga går rett i bakken i et kraftig sammenstøt med Blackburns keeper på en corner, og synes å ha fått en smell i nakkeregionen. Midtstopperen lå rett ut i et par minutter, men kom seg på beina etter hvert.

44.min: Steve Irwin kommer fram i returrommet og prøver et skudd fra drøyt 20 meter, men det lave forsøket går en meter utenfor.

45.min: Doran glir igjennom forsvaret til Liverpool, og skyter hardt like utenfor alene litt skrått med Martin. Stor sjanse.

45-+2.min: 1-2 PEARSON - Doran spiller fram, Blackburn får lagt inn fra venstre, og midtstopperen Pearson er framme og får headet i mål fra fem meter.

Blackburn har vært sterkere og farligere totalt sett i de første 45 minuttene, hvor man har vært langt oftere i Liverpools straffefelt enn hva de røde har vært i motsatt ende. En rekke innlegg har kommet fra kantene, men David Martin har tatt bra for seg i feltet og gjestene har ikke kommet til så mange klare sjanser. David Amoo utlignet raskt et tidlig ledermål, og synes å være Liverpools beste angrepsvåpen. Kapteien Steve Irwin kjemper bra på midten, men spillere som Bruna, Saric, Kacaniklic og Køhlert sliter alle med å markere seg og hjemmelaget har hatt lite spill på midtbanen og kommet til få muligheter framover. Trener John McMahon vil forvente at hans unge lag tar bedre for seg spesielt på midten etter pause.

2.omgang:

Sokolic og Dalla Valle har kommet inn for Mavinga og Cooper hos Liverpool.

49.min: Farlige Doran kommer fram på venstrekanten, men avslutter utenfor fra nokså skrå vinkel.

Det er da altså venstrebacken Alex Cooper som har blitt ut sammen med midtstopper Mavinga i pausen. Kacaniklic har gått ned på backen, Sokolic inn i midtforsvaret og Bruna spiller venstreflanke.

64.min: En nesten sjanse da Dalla Valle spiller inn til Saric i feltet, og dansken er litt sen med å sende ballen videre mot Irwin som blir taklet i siste liten.

68.min: Bruna slår et hardt frispark fra høyrekanten, men Kean får tak i ballen på andre forsøk.

69.min: Midtstopper Hanley kommer høyest på en corner, men Martin redder den harde headingen.

72.min: En ny farlig heading etter en corner, men som denne gangen går rett i fanget på David Martin.

72.min: Hanley får gult for noe som skjedde i etterkant av corneren.

73.min: Dalla Valle kom fram på høyrekanten, helt nede ved dødlinja, og legger inn mot Saric. En forsvarer får tåa på ballen akkurat foran Nikola, selv om dommeren dømmer utspill.

76.min: Bruna skaffer seg plass på 20 meter litt skrått, men skuddet går en meter utenfor den bortre stolpen.

79.min: Først slår Bruna inn fra venstre og Hanley må gi corner i kamp med Dalla Valle. på hjørnesparket får Irwin lagt inn hardt mot nærmeste stolpe, og via Dalla Valle må keeper gjøre en redning som medfører at ballen noen sekunder ligger på streken. Ingen røde er imidlertid på plass for å få pirket den inn.

85.min: Dalla Valle får hodet på en corner ved nærmeste stolpe, men forsøket går utenfor.

86.min: Irwin finner Kacaniklic på vei inn i feltet, og det er nære på straffe eller en stor sjanse, men til slutt mister svensken ballen under hardt press.

En bedre 2.omgang av Liverpool som var på høyde med Blackburn spillemessig etter pause. David Fairclough hos liverpoolfc.tv ga bestemannsprisen til Steve Irwin, og scoreren bidro utvilsomt til at de røde fikk mer kontroll på midtbanen utover i kampen. Det ble også litt mer punch framme med en mer direkte Lauri Dalla Valle, selv om en ikke kom til de helt store sjansene. De fysisk sterkere gjestene truet mest på dødballer i de siste 45 minuttene. Ved siden av Irwin synes vi også David Martin hadde en bra kamp i mål og Victor Palsson kjempet godt som midtstopper. Et lite pluss også til den unge høyrebacken John Flanagan.