Liverpool res - Everton res 0-1

Drømmen om å vinne reservelagsserien er definitivt over for Liverpool, etter at de tapte miniderbyet 1-0. Everton avgjorde kampen på overtid, mot spillets gang.

Liverpools lag: Martin, Flanagan, Cooper, Sokolik, Palsson, Irwin, Bruna, Amoo, Dalla Valle, Køhlert, Kacaniklic.
Reserver: Oldfield, Coady, Brouwer, Ince, Robinson.

Evertons lag: Turner, Nsiala, Garbutt, Wallace, Senderos, Duffy, Craig (Mustafi 66), Akpan, Anichebe (Peterlin 62), Baxter, Forshaw (McAleny 46).
Reserver: Davies, Donegan.

Fem forandringer på laget i forhold til Burnley-kampen. Jakub Sokolik debuterer for reservelaget i en alder av 16 år. Duran og Saric er skadet, mens Mavinga er opptatt med landslagsoppdrag for Frankrike U19.

2.min. Bruna skyter like utenfor fra langt og skrått hold. Brukbar avslutning.

4.min: Baxter med et brukbart langskudd for Everton, men ballen havner på tribunen.

6.min: Irwin med en brukbar Liverpool-mulighet.

11.min: Sokolik header et innlegg over dødlinja til corner for Everton. Anichebe avslutter utenfor på hjørnesparket.

13.min: Everton får en ny corner. Køhlert klarerer.

19.min: Amoo drar seg tvers av 16-meteren, og finner Kacaniklic ute på venstrevingen. Innlegget treffer imidlertid en Everton-spiller.

22.min: En Everton-spiller må ha behandling etter en duell med Køhlert.

28.min: Akpan vinner et frispark i farlig posisjon, og Martin gjør en god redning på Baxters dødball og får gitt til corner.

29.min: Dytting i feltet, og Liverpool får frispark.

31.min: Anichebe kommer alene med Martin og skyter forbi Liverpool-keeperen fra litt skrått hold. Palsson redder på streken.

32.min: Martin gjør en god redning på en ny Everton-avslutning.

37.min: Baxter slår et farlig frispark inn i Liverpool-feltet, men Sokolik får headet unna.

39.min: Everton bygger opp et godt angrep, der Senderos legger inn fra høyre og Akpan skyter like utenfor venstre stolperot fra god posisjon inne i feltet.

40.min: Kacaniklic kommer seg fri på venstre, men Everton får headet unna innlegget.

45.min: Amoo og Dalla Valle sentrale i et godt Liverpool-angrep. 1 minutt er lagt til.

45+1.min: Everton med frispark i farlig posisjon. Martin fanger ballen.

Pauserapport: Everton, med rutinerte karer som Anichebe og Senderos, har vært det beste laget i første omgang, og var også nærmest å ta ledelsen da Palsson reddet et Anichebe-skudd på streken. Bruna hadde et brukbart skudd tidlig i omgangen, men ellers har de røde hatt lite å by på fremover på banen, der Dalla Valle har blitt sørgelig alene. Amoo har forsøkt seg på et par raid, men har ikke lykkes helt. Bakover på banen har begge midtstopperne, islandske Palsson og den unge debutanten Sokolik klart seg bra, og David Martin har også vært sikker mellom stengene.

46.min: Everton gjør et bytte. McAleny inn for Forshaw.

52.min: Kjempesjanse for Liverpool når Køhlert vinner ballen dypt inne på egen halvdel, stormer fremover og finner Bruna alene med keeper. Spanjolen klarer ikke å plassere ballen godt nok, og Evertons keeper får reddet til corner på skuddet fra kloss hold. Der burde Liverpool ha tatt ledelsen!

54.min: Martin er ute på en skovtur, men Everton klarer ikke å utnytte det da skuddforsøket mot det tomme målet går utenfor.

57.min: Bruna får et godt skudd blokkert av Everton-forsvaret etter bra forarbeid av Amoo. Liverpool har vært mer med på notene etter pause.

58.min: Irwin får gult kort etter en takling midt på banen. Strengt idømt.

59.min: Akpan header like over krysset, men ballen har vært over dødlinja og linjemannen markerer for utspark for Liverpool.

60.min: Flott raid av Amoo, som kommer seg til dødlinja. Everton får ryddet opp rett foran nesen på Dalla Valle.

61.min: Nesten identisk angrep, der Amoo er nær ved å finne Dalla Valle. Liverpool får corner etter desperat forsvarsspill fra Everton.

61.min: Everton kontrer. Martin er langt ute og får ryddet opp.

62.min: Liverpool presser på. Køhlert får et skudd blokkert, før Amoo skyter i nettvegen. Får ikke den corneren han vil ha.

62.min: Anichebe ut, Peterlin inn for gjestene.

66.min: Craig ut, Mustafi inn for Everton.

68.min: Bruna finner Amoo når høyreflanken kommer inn sentralt. Amoo skyter fra 16-meter, like over krysset via et Everton-bein. Corneren blir det ingenting ut av.

72.min: Martin fanger et Everton-frispark, og forsøker å sette i gang spillet raskt da han blir løp ned av Akpan. Gult kort til Everton-spissen.

74.min: Kacaniklic med et fenomentalt raid på venstreflanken, men Everton får klarert innlegget.

76.min: Amoo legger inn fra høyre, men Kacaniklic klarer ikke å få kontroll over ballen inne i feltet.

77.min: Innbytter Peterlin får tilsnakk av dommeren for å ha gått seint inn i en duell med Cooper.

80.min: Everton-frispark fra venstre som Køhlert til slutt får klarert.

83.min: Kjempesjanse for Køhlert. Amoo løper fra sin oppasser og finner Dalla Valle på fremste stolpe. Finnen hælflikker ballen ut i feltet til Køhlert. Dansken får god tid til å plassere ballen i mål, men skyter lavt rett på keeper. Der burde Liverpool ha tatt ledelsen!

85.min: Unge Flanagan på et fantastisk raid, og vinner et frispark like utenfor 16-meteren ute til høyre.

86.min: Bruna prøver å sette frisparket rett i mål fra skrått hold, men ballen går en meter over bortre kryss.

89.min: Everton får et frispark inne på Liverpols banehalvdel. Det slås inn i feltet, men de røde får klarert.

89.min: Everton vinner en corner fra venstre. Etter litt frem og tlbake inne i feltet skyter Peterlin himmelhøyt over.

90.min: 4 minutter er lagt til.

90+1.min: 0-1 BAXTER. En klarering havner ute hos Baxter, som smeller ballen i tverrliggeren og ned på en knallhard volley fra 15 meters hold. Ballen spretter ut på banen igjen, men linjemannen vinker for at ballen har vært inne.

90+3.min: Irwin med et langskudd for Liverpool som går like over.

Drømmen om å vinne reservelagsserien er definitivt over for Liverpool, etter at de tapte miniderbyet 1-0. Everton avgjorde kampen på overtid, mot spillets gang. Avgjørelsen falt da Baxter dundret en klarering i undersiden av tverrligeren og ned i mål såvidt bak målstreken. Lagene hadde hver sin omgang. Everton var best før pause, mens Liverpool var som et helt nytt lag etter pause og var klart best de siste 45 minuttene. Spesielt var David Amoo kreativ, og skapte flere store sjanser for sine lagkamerater. Danske Nikolaj Køhlert burde ha avgjort kampen til Liverpools fordel sju minutter før full tid, men misbrukte sjansen. Det gjorde imidlertid ikke Baxter på overtid, når han scoret mot spillets gang og påførte Liverpool det fjerde strake tapet i reservelagsserien.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.