Liverpool står stille i ettermiddag

Liverpool by vil stå stille i ettermiddag, når man minnes de 96 som omkom på Hillsborough. Klokken 15.06 lokal tid holdes det ett minutts stillhet i mange hjem og arbeidsplasser.

Liverpools borgermester og andre lokale lederskikkelser møtes for to minutters stillhet og bønn allerede klokken 11.45 lokal tid.

De etterlatte, overlevende, Liverpool-fans, tidligere og nåværende spillere og klubbstaben vil overvære minnegudstjenesten på Anfield. 9000 billetter er reservert til denne minnestunden.

- Jeg vet dette er vanskelige dager for de etterlatte. Jeg ser også hvilken virkning Hillsborough har hatt på de som overlevde tragedien. Det er vårt ansvar å minnes alle de som mistet sine liv i denne forferdelige tragedien, slik at de aldri blir glemt, uttaler biskop James Jones til Liverpool Echo.

Medlemmer av Hillsborough Justice Campaign vil møtes ved butikken bak The Kop klokken 13.30 lokal tid, og vil derfra gå opp til Hillsborough-monumentet i forkant av minnestunden.

Minnebenk i Seaforth
Liverpoolfc.tv melder at en minnebenk om Hillsborough-tragedien vil bli avduket i Bowersdale Park i Liverpool-forstaden Seaforth i dag, for å markere 21-årsdagen for tragedien på Leppings Lane.