Lukrativ kontrakt for 15-åring

Daily Mirror hevder Liverpool betaler QPR minst £500000 for Raheem Sterling. Spilleren vil signere en 3-årig proffkontrakt når han fyller 17 år. Personlig avtale verdt £300000.

I helgen ble det klart at Liverpool hadde sikret seg 15-åringen Raheem Sterling fra QPR. Ingen av klubbene har oppgitt overgangssum eller andre detaljer i avtalen.

Tabloidavisen Daily Mirror hevder at stortalentet får en kontrakt verdt £300000. Sterling valgte Anfield av fotballmessige årsaker, men den finansielle pakken er oppsiktsvekkende for en spiller i den alderen.

Guttespilleren, født 8.desember 1994,  vil bare kunne motta et lavt grunnbeløp i honorar, men avtalen inkluderer en 3-årig proffkontrakt fra han fyller 17 år.

Den offensive midtbanespilleren vil få en signing-on-fee verdt £200000 fordelt over kontrakttidens lengde frem til 2014.

Daily Mirror mener at QPR er garantert £500000 i overgangssum fra Livepool pluss ytterligere delbetalinger basert på hvor lenge Sterling blir i klubben og eventuelt ved spill for førstelaget.

Avtalen sies å muligens være en av de beste for en spiller på hans alder. Klubbene kom til enighet så det var ikke behov å trekke inn et uavhengig transfertribunal. Sterling fortalte Rangers at han ønsket å dra og ville ikke signere en langtidskontrakt med dem.

Begge Manchester-klubbene, samt Arsenal og Fulham skal også ha vært interessert, men de klarte ikke å bli enig om overgangssum og andre betingelser med involverte parter.

Daily Mirror hevder City kom med et bud på £1M, noe som var høyere enn deres rivaler, men unggutten foretrakk Liverpool.