Man U U18 v Liverpool U18 0-1

Fortjent seier av Liverpool etter en god 2.omgang hvor man hadde de fleste og beste sjansene. 16-årige Kristjan Gauti Emilsson ble matchvinner med en heading som innbytter.

Liverpools lag: Oldfield, Flanagan, Wisdom, Sama, Robinson, Coady, Ince (bildet), Roberts, Adorjan (Emilsson 60), Dalla Valle, N'Goo.

Solfylt men kaldt i Manchester. Kampen ble som kjent utsatt inntil noe av frosten forsvant fra underlaget.

1.omgang:

Det har vært et jevnt og sjansefattig første kvarter. Liverpool har fått et par frispark hvor de har prøvd å utnytte høyden til N'Goo, men uten hell.

16.min: Et bra angrep ble avsluttet med at Dalla Valle avsluttet i steget like utenfor hjørnet av 16-meteren, men skuddet går en meter utenfor det bortre krysset.

21.min: Liverpool får frispark like utenfor hjørnet av straffefeltet. Adorjan med et godt innlegg som keeper ikke får tak i, men ingen av Liverpools spillere får en avgjørende touch.

22.min: Hjemmelaget får en sjanse da det slås hardt inn fra deres venstreside, men spissen bommer grovt på headingen da han er helt alene inne på 5-meteren.

28.min: Ballen havner i beina til Tom Ince, like utenfor straffefeltet, men midtbanespilleren får ikke ordentlig klem på skuddet som går en meter utenfor stolperota.

I en heller kjedelig og sjansefattig 1.omgang har Liverpool hatt et lite overtak. Anført en aktiv Tom Ince har man kommet til et par bra posisjoner like utenfor straffefeltet, og også hatt en håndfull frispark i nærheten av 16-meteren, men uten at man har greid å sørge for at keeperen til Man Utd har måttet være mye i aksjon. Venstrebente Ince spiller på høyresiden, mens den lange spissen N?Goo er ute til venstre i et 4-2-3-1 hvor Lauri Dalle Valle er på topp.

54.min:
 Man Utd tråkler seg nesten helt igjennom Liverpools forsvar, men midstopperen til gjestene får til slutt klarert.

60.min:  Den svære islendingen Kristjan Gauti Emilsson kommer inn for Adorjan.

74.min:  Kjempesjanse for Liverpool da Dalla Valle først løper opp en ballen og slår en glimrende gjennombruddspasning til Tom Ince som har kommet på løp bakfra. Ince får imidlertid ikke stokket beina skikkelig da han er på vei alene mot målet, men mener han blir felt da en forsvarer meier til både han og ballen. I steden for straffe blir det corner, som Coady header utenfor.

79.min:  Dyp og lang cross fra høyrebacken Flanagan, og Lauri Dalla Valle virker overrasket da han får stå helt alene og heade rett foran keeper. Vanligvis så setter finnen slike sjanser, men denne gangen havner ballen i fanget på keeper.

81.min:  Morrison får skyte fra 20 meter, men spiller til Man Utd sender ballen et meter utenfor stolpen.

82.min:  Dalla Valle synes å nå ballen rett før keeper dypt inne i feltet, og selv om finnen satser litt ekstra da han faller virker det hardt å gi ham advarsel for filming.

86.min:  0-1 EMILSSON - Liverpool tar ledelsen da Ince legger inn fra høyre og ballen heades kontant inn med en flikk ved første stolpe som går inn i motsatt hjørne. Et lyst hode er sist på ballen, og det er reserven Gauti Emilsson som har kommet inn og scorer et flott mål.

90+1.min:
  Nydelig vending og skudd av Dalla Valle på 16-meteren, men keeper gjør en utmerket redning helt nede ved stolpen.

En mye bedre 2.omgang, med mer åpnet spill og flere sjanser. Liverpool lå på bunn av tabellen før denne kampen, men har løftet seg i juniorcupen denne sesongen, og igjen vokste man med oppgavene. Ince og Dalla Valle hadde store sjanser, og man kunne også fort fått et straffespark. Ikke minst Lauri Dalla Valle viste sin klasse da det ble mer plass mot slutten av kampen og skapte mye trøbbel for hjemmelaget. Seieren var derfor fullt fortjent. Den svære 16-årige islendingen Emilsson fikk æren av å bli matchvinner med en flott heading, og det blir aldri feil når motstanderen heter Manchester United.