Mascherano spiller hvor som helst

Mascherano vikarierte på høyrebacken mot Blackburn, og skal ha vært enkel å overtale. Rafa storfornøyd med Javiers innstilling. Nå håper argentineren på en god sesongavslutning.

I ligakampen mot Blackburn måtte Rafa klare seg uten skadede Martin Skrtel og Glen Johnson. Når Sotirios Kyrgiakos i tillegg hadde en kamp igjen av sin suspensjon, var Jamie Carraghers vikariat på høyrebacken over. Det ble diskutert om unggutten Martin Kelly skulle få sjansen, men han har vært lenge ute med skade etter sin gode debut mot Blackburn, mens Philipp Degen har gjort sine beste kamper for Liverpool som høyrekant. Man gikk til slutt for Javier Mascherano i en uvant rolle. Rafa forteller at den argentinske landslagskapteinen var enkel å overtale.

- Før kampen mot Blackburn pratet vi mye om hvem vi skulle bruke på høyreback. Vi visste at Carra måtte tilbake i midtforsvaret, på grunn av suspensjonen på Kyrgiakos og skaden til Skrtel. Vi bestemte oss for å prate med Javier, og jeg tok han med til mitt kontor. Jeg sa "vi lurer på å bruke deg som høyreback". Han snudde seg bare og sa "greitt". Samtalen var over der og da, og han var bare glad for å kunne hjelpe til, sier Rafa til Liverpool Echo.

- Innstillingen hans er fantastisk. Han sa bare ja med en gang, ingen problem. Det er ikke hans posisjon, men han spilte veldig bra, og jeg er virkelig fornøyd med innstillingen hans.

Rafa og Mascherano har vært i flere samtaler på managerens kontor den siste uken, og en kontraktsforlengelse til 2014 har vært tema. Samtalene skal ha vært positive.

Argentineren vist vist fin form denne sesongen, og har vært av de rødes beste utespillere denne sesongen, og har det beste snittet av utespillerne på Liverpool.no sin spillerbørs med 6,43. I tillegg har han blitt kåret til lagets beste hele syv ganger denne sesongen. Mascherano trives med et travelt kampprogram, og er glad for at Liverpool kjemper på to fronter for tiden.

- Det var veldig viktig for alle i klubben at vi kom oss videre til neste runde i Europa League. Men nå tenker vi på ligaen, og vi må sørge for at vi vinner før vi skal ut i europa igjen. Dersom du spør spillerne, vil flesteparten si det samme. Vi ønsker å spille så mange kamper vi kan, og vi vil prøve å komme så langt vi kan i europa. Alle er desperate etter å komme til finalen. Klarer vi det er det stort for oss, sier Mascherano.

- Kveldens kamp er enda en viktig kamp for oss, og vi må forsøke å vinne den. Jo mer vi vinner, jo mer press legger vi på lagene rundt oss for å komme tilbake blant de fire beste. Vi har begynt å score mål igjen, og det gir spillerne selvtillit til å angripe. Vi har forsvart oss bra, men det er viktig for laget at vi scorer i tillegg til arbeidet vi gjør i forsvar.