Mavinga unngikk Pacheco

Spania og Frankrike havnet ikke i samme gruppe da trekningen av EM-sluttspillet for U19-landslag ble foretatt i dag. Chris Mavinga og Dani Pacheco kan bli de rødes representanter.

U19-EM spilles i Frankrike fra 18. til 30. juli. Chris Mavingas Frankrike kom i gruppe med Nederland, Østerrike og England. For Dani Pacheco og Spania venter Kroatia, Italia og Portugal. Gruppespillskampene spilles 18., 21. og 24. juli i Caen, Mondeville, Flers, Saint-Lo og Bayeux. De tre beste lagene i hver gruppe er kvalifisert for U20-VM i Colombia i 2011. De to beste i hver gruppe går til semifinalene som spilles 27.juli. Tre dager senere går finalen av stabelen på Stade Michel d’Ornano i Caen. Eurosport skal vise ni kamper direkte fra mesterskapet.

Dani Pacheco og Chris Mavinga ligger an til å Liverpools representanter i mesterskapet. Pacheco har vært fast inventar for Spania i kvalifiseringen, mens Chris Mavinga har spilt en rekke treningskamper for Frankrike. Vertsnasjonen er som kjent automatisk kvalifisert for sluttspillet.

Turneringen spilles samtidig med Liverpools pre-season, Forrige sesong skulle Martin Kelly egentlig ha deltatt for England, men ble heller med på Liverpools pre-season. Samme kan bli tilfelle med Pacheco og Mavinga i år. Chris Mavinga er blant de 17 som foreløpig er tatt ut til tre kommende treningsleirer - fra 15. til 18. juni i Clairfontaine, 22. til 29. juni i Clairfontaine, 2. til 11. juli i Dinard - med Frankrike.