Maxi finner seg til rette på Merseyside

Nyinnhentede Maxi Rodriguez sier at han har funnet seg godt til rette i Liverpool, og forteller om god tone mellom spillerne i garderoben. Kjendis slakter Liverpools amerikanske eiere.

Den argentinske landslagsspilleren ble hentet gratis fra Atletico Madrid i januar, og har foreløpig spilt seks kamper fra start fra de røde - uten å utmerke seg spesielt så langt. 29-åringen er overrasket over hvor lett det har vært å omstille seg til livet i England.

- Jeg føler jeg finner meg bra til rette her. Det har vært enklere enn jeg trodde. Argentina og Spania er veldig likt, både med språket og livsstilen, og det er slik jeg har levd hele livet. Jeg har brukt mye tid på å gå rundt i byen og gått meg vill, og noe av det jeg la merke til raskt var at Liverpool minner om min hjemby Rosario, sier Maxi til LFC Magazine.

- Det er mye fokus på Buenos Aires i Argentina fordi det er hovedstaden, som det her er med London. Men som Liverpool er Rosario en stor by, og en veldig viktig fotballby med to klubber, som begge har røtter til arbeiderklassen. Det har gjort det enklere for meg å finne meg til rette.

- Lokaloppgjørene her og i Argentina er ganske like, fordi det er flere supportere fra begge lag inne på stadion, og det er mye lyd fra tribunen. I Spania får bortesupporterne ofte bare et par hundre billetter, noe som betyr at det ikke virker som det er like mye lidenskap inne på stadion. Derbyet mellom Liverpool og Everton i forrige måned er en av mine beste opplevelser i karrieren.

Maxi er en av tre argentinere i Liverpools tropp. Han innrømmer at de spøker en del seg i mellom.

- Alle spillerne i troppen, ikke bare argentinerne, har en god tone. Men alle spillerne fra Argentina kommer fra ulike plasser i landet, og er ulike, men likevel gode venner. Emiliano er fra Buenos Aires, jeg er fra Rosario, og Javier er fra San Lorenzo, som er en veldig liten by. Du kan sikkert få hele byens befolkning inn i dette rommet! Javier har også spilt for River Plate, og Newell's Old Boys (som Maxi har spilt for) er store rivaler med dem, så vi spøker litt oss i mellom, avslutter Maxi.

Kjendis slakter amerikanerne
Chris de Burgh, kanskje mest kjent for hiten "The Lady in Red" fra 1986, er Liverpool-supporter som går på det han kan av kamper. Den 61 år gamle iren ser nå gjerne at amerikanerne forsvinner fra klubben.

- Jeg kjøpte noen aksjer i Liverpool FC, fordi jeg ønsket å ha noe for barne mine i fremtiden. Dessverre, så måtte jeg selge aksjene da amerikanerne kjøpte klubben. De har laget et helvete. Jeg har hatt muligheten til å være sammen med disse to herrene, og jeg kan ikke si at jeg er veldig imponert.

- I direktørboksen sitter deres familier med nyinnkjøpt supporterutstyr, men mesteparten forstår ikke hvorfor de er der. Disse folkene er ikke fotballsupportere, og viktigere enn det - de er ikke supportere av Liverpool Football Club, og de bør reise.

Video av Chris de Burgh sine uttalelser kan sees her.