Med Europa League i siktet

Milan Jovanovic ventes å lede Liverpool fra front med Torres og en rekke andre spillere ute til kvalifiseringen av Europa League.

Etter å ha skrevet under kontrakten med Liverpool i går, har Milan Jovanovic reist tilbake til Serbia for å fullføre en ferie som opphører når de røde starter på sitt treningsopphold i Sveits midt i neste uke.

Liverpool starter som kjent sin offisielle sesong allerede 29.juli med kvalifiseringskamp til Europa League (trekning 16. juli). Laget vil imidlertid mangle flere spillere som har nådd sluttrundene i sommerens VM, inkludert Fernando Torres. Det har også vært spekulert i fremtiden til David N’Gog, og det vil være sannsynlig at det er Milan Jovanovic som kan komme til å lede angrepet i sesongåpningen.

Den kraftige serberen har spilt på venstrekanten i Sør-Afrika, hvor han altså ble matchvinner mot Tyskland. Han spilte imidlertid ikke mer enn 31 kamper for Standard Liege sist sesong, etter at den frittalende 29-åringen skal ha kommet på kant med trener Bölöni. Han skal også ha vært usikker på en startplass på VM-laget, men imponerte med fart, sin evne til å løpe med ballen i beina og god fysikk i sluttspillet.

Etter en nokså broket karriere fikk han først virkelig suksess med Standard Liege, hvor han spilte i fire sesonger før han nå skal ha Anfield som ny arbeidsplass. Det bidro til at han ikke debuterte på landslaget før i juni 2007, da han var 26 år gammel.

Nå håper han å skrive et nytt og enda større kapittel med Liverpool, og det første avsnittet kan komme som spiss allerede i slutten av denne måneden.