Meireles finner seg til rette

Raul Meireles forteller i et større intervju med Liverpoolfc.tv at han nå har funnet seg hus, og liker byen Liverpool. Han er glad for å ha debutert, men gleder seg til å spille på Anfield som Liverpool-spiller.

Liverpools nyinnkjøp Raul Meireles har omsider gjort sitt store intervju med LFCTV. Portugiseren prater brukbar engelsk, men innrømmer at han får hjelp for å få med seg alle kommandoene til Roy Hodgson på treningsfeltet.

- Spillerne her har hjulpet meg med å forstå treneren, fordi min engelsk er ikke den beste. Lucas, Maxi, Pacheco og Aurelio har alle hjulpet meg, fordi de kan prate portugisisk.

Han har spilt flere kamper i England tidligere, og gleder seg nå til å få spilt på Anfield i rød trøye.

- Jeg spilte på Anfield med Porto, og vi tapte 4-1, men jeg husker supporterne var veldig bra. Alle i Portugal sier at Liverpool-supporterne er de beste supporterne i England.

- Jeg har også spilt mot Chelsea og Manchester United, men jeg kan si at Liverpool-supporterne er de beste. Jeg gleder meg til å spille på Anfield som Liverpool-spiller.

- Jeg ser frem til å spille med Gerrard og Torres. Stevie er for meg en av de beste midtbanespillerne i verden, og Torres er en fantastisk spiss. Jeg gleder meg til å spille sammen med dem.

Overgangen til Liverpool gjør at Meireles må flytte fra Porto, Portugals nest største by, for første gang. Han innrømmer at det var en vanskelig avgjørelse å forlate hjembyen.

- Da jeg visste at treneren ønsket meg, måtte jeg bare si ja fordi Liverpool er en så stor klubb, og jeg har lyst å spille her. Det var vanskelig å forlate Porto, fordi det er klubben min. Som Gerrard og Carragher, har jeg kun spilt i byen min, for Boavista og FC Porto. Men nå er det et nytt eventyr for meg, og jeg er glad og spent.

- Jeg liker byen, og har funnet et hus for meg, min kone og min datter. Sentrum av byen er nydelig. Det minner meg om min egen by, Porto. Folk her er glad i musikk, noe også jeg gjør, og jeg liker The Beatles. Jeg tror jeg kommer til å være lykkelig i denne byen.

- Min kone er lykkelig, og min datter studerte på en britisk skole i Porto. Jeg tror hun forstår språket litt, så jeg tror ikke hun vil få problemer med å gå på skole her.

- Min kone har lært om historien til Liverpool siden vi kom hit, og jeg har lest om klubbens historie på internett - men ønsker gjerne å lære hele historien.

Meireles overtar drakt nummer 4 fra Alberto Aquilani, men trekker frem en annen spiller når han blir spurt om sitt nye draktnummer.

- Jeg vet at draktnummer 4 en gang tilhørte Sami Hyypiä, og supporterne likte ham på grunn av at han var en stor spiller for Liverpool. Så jeg blir nødt til å være god med dette numeret, og skal prøve å gjøre det jeg kan for å være en stor spiller.

- Jeg ønsker å vinne troféer, fordi i Porto vant jeg mye, og jeg har mange titler. Nå ønsker jeg å vinne titler med Liverpool, og vi har en sjanse fordi vi har spillerne.

Han sier at han trives i alle rollene på midtbanen.

- Jeg liker de tre posisjonene på midten, og føler meg komfortabel der. Som spiller er jeg en lagspiller, og ikke en individualist eller stjerne. Min beskjed til supporterne er at jeg vil jobbe mye for å vinne titler i denne klubben. Alle supporterne ønsker å vinne troféer. Jeg ønsker å hjelpe laget - og laget kan hjelpe meg.