Moores ber amerikanerne selge

David Moores har endelig brutt stillheten, og skriver i et brev til The Times at han handlet i god tro da han solgte til Gillett og Hicks. Han håper amerikanerne selger klubben raskt.

David Moores legger omsider litt press på Liverpools amerikanske eiere, når han for første gang uttaler seg om situasjonen på Anfield. Den tidligere Liverpool-eieren var mannen som solgte klubben til katastrofeeierne Tom Hicks og George Gillett i en avtale som var verdt £202 millioner for tre år siden. Nå sitter klubben med gjeld på £351 millioner - og mange har håpet at Moores skal uttale seg. Det gjør han nå omsider.

DEBATT: David Moores

- Hicks og Gillett risikerer å ødelegge en verdenskjent sportsinstutisjon. Dersom de har noen samvittighet bør de la nye eiere ta over klubben, skriver Moores i brevet, nøyaktig fem år etter at han våknet opp i Istanbul med Champions League-pokalen i sengen sin.

- Vi hadde sett på George Gillett sine handlinger i detalj, og han kom bra utav det. Vi stolte på George Gillett sitt ord da han tok med seg Tom Hicks. Rothschild, som var banken som representerte amerikanerne, forsikret oss om at begge var gode for pengene. De la frem et dokument som forsikret om at ingen gjeld ville bli plassert på klubben, og at store summer skulle bli gjort tilgjengelig for investeringer i spillerstallen og det nye stadionet.

- Jeg handlet i god tro for klubben, men innrømmer at jeg angrer veldig på at jeg solgte klubben til dem. Jeg letet etter en fantasi-investor - en rik Liverpool-elskende person eller familie som kunne gjøre våre drømmer til realitet.

Moores har ikke vært tilbake på Anfield siden han sa opp sin plass i styret for 11 måneder siden.

- Det har vært hardt for meg. Å stå på sidelinjen mens klubben jeg elsker går på den ene smellen etter den andre. Jeg ønsker at de skal tre tilside, og akseptere sin rolle i situasjonen klubben er i.

LINK: Her kan du lese det oppsiktsvekkende leserbrevet i sin helhet (obs: det står på engelsk)