Mot ny milepæl for Torres

Fernando Torres mangler tre scoringer på å bokføre 50 mål på Anfield. Vi krysser fingrene for et hat-trick mot Benfica i kveld. Luisao tror ikke han blir pepet ut.

Kveldens kamp er Liverpools kamp nummer 101 i UEFA-cupen/Europaligaen. Den første var mot Malmø FF i september 1967, da Tony Hateley gjorde begge målene i en 2-0 seier i Sverige.

Liverpool og Benfica har trukket sammen ved fem anledninger i europacupene. Kun ved en anledning har Liverpool ikke klart å gå videre.

Liverpool mangler to mål på å runde 50 scoringer på Anfield denne sesongen. De røde har gjort 10 mål på de tre siste hjemmekampene. Seks av disse har Fernando Torres stått for.

Liverpool har vunnet bare en av de sju siste kampene mot portugisisk motstand, nemlig 4-1 seieren over Porto på Anfield i 2007.

Det er for øvrig verdt å merke seg at Liverpool også møtte portugisisk motstand i kvartfinalen da de vant UEFA-cupen i 2001. De slo ut Porto 2-0 sammenlagt, etter at begge scoringene kom i returkampen på Anfield. De slo deretter et spansk lag i semfinalen og vant trofeet i Tyskland! Et god omen?

Javier Mascherano og Fernando Torres er ett gult kort unna suspensjon i turneringen. Gult for en av disse spillerne i kveld, betyr at vedkommende må stå over den første kampen i en eventuell semifinale.

Liverpool har ligget under foran returkamp på Anfield i europacupene 25 ganger. De har gått videre ved 11 av disse.

Benfica er ubeseiret i sine siste ni kamper i Europaligaen, etter at de tapte 1-0 for AEK Athen i gruppespillet. De har scoret mål i 12 av sine 13 Europaligakamper denne sesongen.

Portugiserne har ikke tapt noen av sine siste 15 bortekamper, og 10 av disse er vunnet. Mandag kveld vant de 4-2 over Naval, etter å ha ligget under 2-0 etter 11 minutter.

Luisao tror ikke han blir pepet ut
Luisao tror ikke at Anfield-publikummet kommer til å reagere negativt mot ham, selv om han var sterkt involvert i utvisningen av Ryan Babel i den første kvartfinalen i Lisboa.

- Det tilhører fortiden nå. Det som skjer på banen, blir der. Vi er kolleger, og driver med samme yrke. Vi vet at engelske supportere og spillere er vant med en annen kultur, og legger raskt bort en slik hendelse, uttaler brasilianeren til Press Association.

- Vi går til kampen med mål om å vinne den. Vi kommer til å kjempe hardt og forsøke å få det samme resultatet som sist, legger han til.

- Med sine supportere i ryggen vil Liverpool være enda sterkere. Jeg har opplevd å spille på Anfield før, men så snart kampen er i gang glemmer du hva folk utenfor banen roper. Da er vi konsentrerte.

- Vi vet hvordan Liverpool spiller. De er kjappe, men vi er godt forberedt. Fernando Torres er en fantastisk spiller. Vi vil være ydmyke og følge godt med på det som skjer rundt oss. Det finnes ingen hemmeligheter. Du må bare være ydmyk, og spille så godt du kan.