Nederland til finale!

Dirk Kuyt og Ryan Babel er klar for VM-finale etter en høydramatisk semifinale i Cape Town. Kuyt spilte hele kampen, og var meget sentral da Oranje sikret seg sin første finale siden 1978.

Dirk Kuyt startet kampen og var meget sentral når Nederland i kveld sikret seg finalebillett i fotball-VM. Liverpool-spilleren var spilleren som kom til kampens første sjanse, og burde muligens scoret når han fikk ta ned ballen og skyte inne i feltet i det 4. spilleminutt. I dag satt virkelig touchen, og det er ikke tvil om at Dirk er i form. Han jobbet og slet gjennom hele kampen, og var av de bedre i perioden Nederland slet etter at Forlán hadde skutt inn 1-1.

Dirk satte opp 3-1 målet med et nydelig innlegg som Arjen Robben stanget inn, før de heroisk måtte kjempe i mot når Uruguay fikk redusering til 3-2 på overtid. Ryan Babel satt på benken gjennom hele kampen.

Dermed er Nederland klar for finale mot enten Spania eller Tyskland på Soccer City førstkommende søndag. Det kan med andre ord bli en angrepsduell mellom Fernando Torres og Dirk Kuyt i finalen! Sist Liverpool hadde en VM-vinner på laget var i 1966. Da hadde man tre - Roger Hunt, Ian Callaghan og Gerry Byrne.