NESV kjøper direkte fra RBS?

ESPN Soccernet skriver at New England Sports Ventures ser det som en mulighet å kjøpe Liverpool FC direkte fra Royal Bank of Scotland uten at banken setter Kop Holdings under administrasjon, dersom Hicks og Gillett skulle vinne i retten.

ESPN siterer en kilde innad i NESV på at de vil trekke seg fra kjøpet av Liverpool dersom klubben blir satt under administrasjon og trekkes ni poeng. De føler da at trusselen om nedrykk blir såpass stor at det forandrer forutsetningene for avtalen.

Det virker dermed på det rene at det er i alles interesse å unngå administrasjon. Spørsmålet blir da om NESV vil forsøke å presse prisene ned, dersom de må forhandle med RBS om et kjøp, etter at banken teknisk sett har tatt over som eiere av klubben. Det kan også åpne døren for andre budgivere, inkludert gruppen fra Singapore som har vært nevnt.

- NESV kommer selvsagt til å trekke seg fra avtalen, dersom klubben blir satt under administrasjon og trekkes ni poeng. Det blir imidlertid et helt annet scenario dersom banken overtar klubben kommende fredag, og selger den videre til NEVS med en gang uten å gå veien om administrasjon. Under slike forutsetninger vil oppkjøpet fortsatt finne sted, sier en kilde innad i NESV til ESPN Soccernet.

ESPN Soccernet skriver at NESV har forhandlet med Liverpool-styret i åtte uker om oppkjøpet, og den amerikanske gruppen skal ha vært overbevist om at styret hadde rett til å selge klubben. NESV har blitt sjokkert over den steile holdningen til Hicks og Gillett.

ESPN Soccernet skriver at det ikke lenger vil være noen fordel for RBS å sette Kop Holdings under administrasjon, fordi det vil skremme mulige nye eiere bort grunnet poengstraffen fra Premier League. Dermed minker sjansen for at banken vil gjøre nettopp dette.