Ny sjef for det medisinske støtteapparatet

Liverpool FC har i dag ansatt den australske idrettslegen Peter Brukner som ny sjef for klubbens medisinske støtteapparat. Hans tittel blir Head of Sports Medicine and Sports Science.

Dr Brukner er også lege for det australske herrelandslaget, men vil begynne i full stilling for Liverpool FC etter sommerens VM i Sør-Afrika.

- Dr Brukner er ansett som en av de beste i bransjen. Han vil spille en viktig strategisk rolle i vår klubb, og vil gi vårt medisinske støtteapparat en ny dimensjon, uttaler Liverpools administrerende direktør, Christian Purslow, til Liverpoolfc.tv.

Dr Brukner var med på å grunnlegge Olympic Park Sports Medicine Centre i Melbourne, som er den største sportsklinikken i Australia. Han har vært sentral i utviklingen av fagfeltet sportsmedisin i Australia, og har høstet anerkjennelse for dette arbeidet fra den australske helseministeren.

Dr Brukner har en fortid som klubblege for de australske fotballklubbene Melbourne og Collingwood. Han har også vært australsk landslagslege innen svømming, friidrett og hockey. Han var det australske fotballlandslagets lege både under de olympiske leker og Commonwealth Games, i tillegg til flere VM-sluttspill. Han er også medforfatter av en av de bestselgende bøkene innen idrettsmedisin, "Clinical Sports Medicine".

- Jeg betrakter denne ansettelsen som en anerkjennelse av hvor høyt verdsatt australsk idrettsmedisin er i verden, uttaler Dr Brukner selv etter å ha takket ja til jobben i Liverpool FC.

Han vil nå benytte de kommende ukene til å observere hvordan Liverpools medisinske støtteapparat er oppbygd, før han returnerer til Melbourne i mai for å forberede seg til VM med Australia.

- Det vil bli spennende å jobbe for en av de best kjente sportsinstitusjonene i verden, og så snart VM er over vil jeg bruke all min tid og energi på å bidra til å forbedre prestasjonene til Liverpools lag, sier Dr Brukner.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken