Ny venstreback står høyt på listen

Roy Hodgson erkjenner at kjøp av ny venstreback nå må være en av prioriteringene. Avgjørelser om Insua og Riera var tatt før Hodgsons ankomst. Sesongforberedelsene skyter fart 25. juni.

Roy Hodgson innrømmer at en ny venstreback vil bli prioritet høyt ettersom Emiliano Insua er i ferd med å forlate Liverpool. Anfield-klubben og Fiorentina har avtalt en overgangssum på £5M, men spilleren har til gode å komme til enighet om de personlige betingelsene med La Viola. Andrea Dossena ble solgt i januar og Fabio Aurelios kontrakt gikk ut i forrige måned. Dermed står de røde uten en anerkjent venstreback. Daniel Agger har tidligere vikariert i den posisjonen, mens ungguttene Stephen Darby og Martin Kelly kan være andre alternativer.
- Ja, vi er litt tynt besatt. Det kommer til å bli en av prioriteringene å finne en erstatter. Det er en jobb vi må gjøre, uttaler Roy Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Etter hva jeg forstår har avtalen mellom klubbene blitt sluttført. Agenten hans ordner de personlige betingelsene. Vi takker ham for hans tid i Liverpool og jobben han har gjort for oss og aksepterer at det var det rette tidspunktet for ham å gå videre og få førstelagssfotball med Fiorentina, legger Hodgson til om Insuas overgang til Fiorentina.

Olympiakos er interessert i å hente Albert Riera. Rapporter fra Hellas antyder at klubbene fortsatt ikke har kommet til enighet om en overgangssum. Liverpool ønsker £4,5M for spanjolen. Riera skulle ha startet i den avlyste kampen mot Al Hilal.
- Jeg har knapt sett ham spille i det hele tatt. Jeg har bare en mening om ham, uttaler Hodgson om Riera.

- Det vil bli mer klart når jeg har sett ham spille. For spillere som Insua eller Riera var avgjørelser om hva som ville skje med dem tatt forrige sesong, og jeg kommer hit bare i etterkant av det.

Bare Sotirios Kyrgiakos og Milan Jovanovic av de tretten spillerne som var med i VM er tilbake i trening. Med til Sveits har Roy Hodgson med flere uprøvede unggutter, blant andre David Amoo og Lauri Dalla Valle.
- Vi er her med en spillergruppe, og veldig få av dem har spilt for Liverpools førstelag. Det er en gruppe som har vært i nærheten eller som aldri har spilt førstelagsfotball.

- Vi har resten av spillerne tilbake på Anfield snart. Vi begynner treningen fra 25. juli til 5. august.

- Så jeg ser på denne treningsleiren for hva den er. Det er en mulighet til å bli kjent med noen av de yngre spillerne og gi dem en sjanse til å vise hva de kan. Men når det gjelder forberedelser til sesongen, kan det bare begynne fra 25. juli.