Nytt legeteam

Sjefsfysioterapeut Rob Price(bildet) er fortsatt på Anfield, men for øvrig har Peter Brukner nå hentet inn en rekke nye folk i det medisinske apparatet.

Han ble hentet inn av Rafael Benitez i vår, men ironisk nok har avskjeden til Rafa gjort at Peter Brukner har og vil ytterligere kunnet knytte til seg sine egne folk i forhold til en medisinsk stab. Australieren har tittelen ”Head of Sports Medicine and Sports Science”, som vi velger å kalle medisinsk sjef. Ytterligere fire personer har nemlig kommet i kjølvannet av Brukner, etter at spansk personell har forlatt klubben, og flere vil komme. Så langt er det to fysioterapeuter, en lege og en konsulent for sportsvitenskap.

Darren Burgess er en fysioterapeut, men fungerer som fysisk trener og etterfølger etter Paco de Miguel. – Darren har evnen til å få spillerne til å arbeide hardt uten at de selv forstår at de arbeider hardt, sier Brukner om sin landsmann til LFC Weekly. – Han var sammen med meg på det australske landslaget og jeg ble inspirert av noe av hans arbeid.

- Dette har vært en fin mulighet for meg å på egenhånd kunne sette sammen et team av høy kvalitet. Rent egoistisk har avgangen til Rafa gjort at jeg kan få inn kvalitetsfolk som jeg ønsket meg, og i tillegg kunne omstrukturere alt. Det vil komme flere folk over de neste ukene, en miks av engelsk, irsk og australsk innen sportsvitenskap og fysioterapy.

- Det er viktig å ha to leger til stede på en kampdag, sier Peter Brukner om Zaf Iqubal som kommer fra Tottenham. – Zaf vil bli legen til førstelaget, mens jeg vil ha en mer lederrolle. Jeg vil ha min innflytelse fra tribunen under de fleste kampene, mens han vil sitte på benken. Hvis en spiller skulle bli skadet vil man behøve en i garderoben og en som er ved sidelinjen.

Phil Coles, en annen fysioterapeut som Brukner har vært involvert med på det australske landslaget, arbeider nå sammen med sjefsfysioterapeut Rob Price. Det vil i tillegg komme inn ytterligere en fysioterapeut om kort tid.

- Da vil vi ha tre rutinerte fysioterapeuter på fulltid, heller enn bare en. En av den vil konsentrere seg om å arbeide med å forhindre skader, noe jeg føler er veldig viktig når en ser på det antallet skader som Liverpool hadde forrige sesong. Det sier seg selv at det vil være bedre å forhindre en skade heller enn å lege den. Det er mange program som en spiller kan følge for å forhindre vanlige skader, som for eksempel lyskestrekk og hamstringstrekk. Nå vil alle spillerne tilbringe 15 minutter inne før hver trening og gjøre forskjellige øvelser, og det samme vil bli gjort etter trening.

Den foreløpig siste som er kommet heter Barry Drust, som arbeider til daglig på John Moores University i Liverpool og vil være på Melwood et par dager i uken.

- Det ville vært galskap å ha et av de universitetene i verden som har kommet lengst på sportsvitenskap like nede i veien og ikke benytte seg av det. Vi kommer til å sende spillere dit for testing, samtidig vil vi analysere mye data i forsøket på å forbedre de fysiske nivåene og forhåpentligvis prestasjonsevnen.