Offisielt: Benayoun til Chelsea

Liverpool FC bekrefter i kveld at Yossi Benayoun har underskrevet en treårskontrakt med Chelsea. Echo: Overgangssum på 6 millioner pund.

Ryktene har gått lenge, og det har ikke vært noen tvil om at Yossi Benayoun de siste månedene har ønsket seg bort fra Liverpool. Chelsea har utpekt israeleren som den naturlige erstatter for Joe Cole - og i kveld bekrefter Liverpool FC at 29-åringen har underskrevet en 3 årskontrakt med Chelsea.

Overgangssummen skal i følge Liverpool Echo være på £6 millioner. Spilleren kom til de røde fra West Ham for £5 millioner for tre år siden. I følge britiske tabloider skal den israelske landslagskapteinen tjene hele £70.000 i uken på Stamford Bridge.

- Salget av Yossi var avtalt mellom han og Rafa Benítez for flere uker siden. Alle i Liverpool FC ønsker han lykke til i fremtiden, sier en talsmann for Liverpool FC til klubbens hjemmesider.

Benayoun selv gleder seg til den nye utfordringen.

- Jeg er veldig opprømt over å komme til en klubb som Chelsea. Det er en stor klubb, og jeg tror det er en drøm for enhver spiller. Forhåpentligvis vil vi oppnå suksess, sa Benayoun da han ble presentert på Stamford Bridge i kveld.

Israeleren scoret 29 mål på 134 kamper for de røde. Han vil huskes best for å ha blitt matchvinner da Liverpool slo Real Madrid 1-0 på Santiago Bernabeú i 2009.