Ønsker seg Reading-keeperen

Liverpool ønsker å sikre seg Readings sisteskanse, Adam Federici, som cover for Jose Reina. Det hevder målvaktens far til Mirror.

Tabloidavisen Mirror melder at Liverpool har henvendt seg til Reading med en forespørsel om å få kjøpe Championship-klubbens målvakt, Adam Federici. Den 24 år gamle australieren er førstevalg mellom stengene hos klubben som i går kveld slo Liverpool ut av FA-cupen. Keeperens far, Tony Federici, bekrefter at hans sønn vurderer tilbudet om å bli reservekeeper på Anfield.

- Om jeg skal gi ham råd, så vil jeg si at han er gal om han takker nei til tilbudet. Jeg snakket med Adam og agenten hans, og han sa at han var klar over at det har vært kontakt mellom klubbene, forteller Federici senior.

- Det er definitivt hold i ryktene, men jeg tror ikke Reading har så veldig lyst til å gi slipp på ham, siden han er deres førstekeeper. Adam har alltid ønsket å spille for en av de 4-5 beste klubbene. Vi vil vite mer om noen dager.

Rafael Benitez skal ha fattet interesse for Federici i den første FA-cupkampen mot Reading på Madejski Stadium. I går spilte sisteskansen en ny god kamp, da han blant annet stoppet Yossi Benayoun på vei alene igjennom i ekstraomgangene.

Australieren har halvannet år igjen av sin kontrakt med Reading.

- Det vil være en stor mulighet å bli del av en stor klubb som Liverpool, men Adam trenger spilletid. Adam ønsker å spille regelmessig. Spiller han resten av sesongen for Reading vil han ha en hel sesong som førstekeeper på baken. Reina er bare 27 år. Om førstekeeperplassen i Liverpool blir ledig om et halvt år eller ett år, så vil dette være en flott overgang for Adam. Det vil være en attraktiv overgang, men Adam må i utgangspunktet reise til Liverpool for å være reservekeeper, avslutter Tony Federici.